Kotivinkki

Kinuskinen kakku

0
0

Kinuskinen kakku

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 5munaa
  • 1½ dlsokeria
  • 2 ½ dlperunajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Kostutukseen

  • 1 dlvettä
  • 3 rklsitruunamehua
  • 3 rklsokeria

Kiisseli

  • 3 dlmaitoa
  • 3 rklsokeria
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 2 rklperunajauhoja
  • 2 dlkuohukermaa

Kinuski

  • 2 dlkermaa
  • 2 dlfariinisokeria
  • 2 rklvoita tai margariinia

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Voitele ja jauhota perunajauhoilla tasapohjainen irtoreunainen kakkuvuoka. Kuumenna uuni 175-asteiseksi.

2. Vaahdota munat ja sokeri.
3. Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe keskenään.
4. Sekoita jauhot siivilän läpi muna-sokerivaahtoon varovasti nostellen.
5. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunin alaritilätasolla 175 asteessa noin 35 minuuttia. Tarkista tikulla, että kakku on kypsä. Jäähdytä kakkupohja.
6. Sekoita sokeri, vaniljasokeri ja perunajauhot maitoon kattilassa. Kuumenna seos lähes kiehuvaksi, sekoita koko ajan. Ota sitten kattila pois liedeltä ja jäähdytä kiisseli.
7. Vaahdota kerma ja lisää se jäähtyneeseen vaniljakiisseliin.
8. Halkaise kakku kahdeksi levyksi. Kostuta alimmainen osa, levitä sille täyte, nosta sen päälle toinen kakkulevy ja kostuta se.
9. Sekoita kinuskin aineet kattilassa ja keitä niitä noin 15 minuuttia. Sekoita lopuksi joukkoon voi tai margariini.
10. Valuta muutaman minuutin jäähtynyt kinuski hitaasti kakun päälle ja reunoille.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä