Haullasi “” ei löytynyt yhtään osumaa

Tarkista hakusi ja poista mahdollisia rajausehtoja

Unelmien Talo&Koti

Kinuskikissan prinsessamacaronit hurmaavat juhlapöydässä

0
0
Yllätä vieraasi klassikkoleivonnaisten uudella versiolla! Kinuskikissan prinsessamacaroneissa yhdistyy prinsessakakun pehmeä vadelmaisuus macaronien rapeuteen.
Tulosta
Teksti Sini Visa
Kuvat Sini Visa

Ainekset (35 leivosta)

Macarontaikina

  • 125 gmantelijauhetta
  • 3½ dl (230 g)tomusokeria
  • 3 (100 g)keskikokoisen munan valkuaista (huoneenlämpöisiä)
  • ¼ tlsuolaa
  • ½ dlsokeria
  • vihreää tai keltaista pastaväriä
  • pinkkejä nonparelleja

Vadelmahilloke

  • ½ rlksokeria
  • 1 tlperunajauhoja
  • ½ rlkvettä
  • 75 gvadelmia

Vaniljatäyte

  • 2 rlksokeria
  • 2 tlperunajauhoja
  • 1¼ dlkuohukermaa
  • 1keltuainen
  • 80 ghuoneenlämpöistä voita
  • 1 tlvaniljasokeria

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Prinsessamacaronit valmistuvat näin:

  1. Yhdistä mantelijauhe ja tomusokeri. Pyöräytä seos tehosekoittimessa jauhomaiseksi.
  2. Laita valkuaiset ja suola kulhoon (säästä yksi keltuainen täytteeseen). Vatkaa valkuaiset vaaleaksi vaahdoksi. Jatka vatkaamista keskiteholla ja lisää sokeri muutamassa erässä. Sekoita samalla joukkoon pastaväri. Älä vatkaa kovaksi vaahdoksi vaan jätä notkeaksi ja kiiltäväksi.
  3. Siivilöi tomusokeri-mantelijauheseos valkuaisvaahtoon muutamassa erässä välillä nuolijalla sekoittaen. Jos karkein osa mantelijauheesta (korkeintaan pari ruokalusikallista) ei mene siivilän läpi, jätä se pois. Sekoita ronskein ottein, jotta saat kuivat aineet uppoamaan marenkivaahtoon tehokkaasti. Valmis taikina on sileää ja tasaista.
  4. Laita taikina pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla (11 mm). Sulje toinen pää pussinsulkijalla. Pursota pellille leivinpaperin päälle pieniä, noin kahden euron kolikon kokoisia kiekkoja. Taikina leviää hieman pursottamisen jälkeen. Koristele puolet kuorista nonparelleilla.
  5. Anna kuorten kuivahtaa pellillä noin 45 minuuttia. Kypsennä 130-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Käännä pelti paiston puolivälissä, jotta leivonnaiset paistuvat tasaisesti. Huom! Uunien tehot vaihtelevat varsinkin matalissa lämpötiloissa. Toiset uunit saattavat vaatia pidemmän paistoajan. Jos kuoret jäävät kiinni leivinpaperiin, jatka paistamista. Paista kaikki pellilliset erikseen. Anna kuorten jäähtyä ja irrota ne sitten leivinpaperista tarvittaessa paperin alapuolelta painaen.
  6. Yhdistä kattilassa vadelmahillokkeen sokeri ja perunajauhot, jotta jauhopaakut häviävät. Lisää vesi ja vadelmat. Lämmitä lieden keskiteholla hyvin sekoittaen, kunnes seos sakenee. Laita pieneen pursotuspussiin ja anna jäähtyä kylmäksi.
  7. Yhdistä kattilassa vaniljatäytteen sokeri ja perunajauhot. Lisää kuohukerma ja keltuainen. Lämmitä liedellä vispilällä sekoitellen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa pehmeä voi vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja kiisseli. Laita pursotuspussiin (tylla 7 mm).
  8. Pursota vaniljatäytettä rinkulaksi macaron-kuoren sileälle puolelle. Pursota keskelle nokare vadelmahilloketta. Paina toinen puolikas kanneksi. Säilytä prinsessamacaronit jääkaapissa.

MITÄ PIDIT?
0