Kinuskikissan korinttikakku – kahvipöydän klassikko 1910-luvun tyyliin
{
Aktiivinen
Passiivinen
Kinuskikissa sai inspiraation korinttikakkuunsa yli sata vuotta vanhoista resepteistä. Samanlaisista kuivakakuista piti marsalkka Mannerheimkin. Kinuskikissan versiossa korinttikakkuun tehdään vahva kahvikuorrute.
KA
0

Kinuskikissan korinttikakku – kahvipöydän klassikko 1910-luvun tyyliin
Reseptin ainekset
Taikina
- 200 gvoita tai margariinia
- 5munaa
- 5 dlvehnäjauhoa
- 2½sokeria
- 2 tlleivinjauhetta
- ½sitruunaa
- 1 dl korintteja
- ¾ dlappelsiinin kuoripaloja
Kahvikuorrute
- ½ dlvahvaa kahvia
- 25 gvoita
- 250 gtomusokeria
Pinnalle
- pähkinöitä ja manteleita
- appelsiinin kuoripaloja
- korintteja
- tomusokeria
Katso kuvat valmistusvaiheista! →
Korinttikakku – ohje:
- Notkista voi vatkaimella. Sekoita joukkoon munat yksi kerrallaan voimakkaasti sekoittaen. Lisää joukkoon jokaisen munan jälkeen 2 rkl jauhoja ja 2 rkl sokeria.
- Yhdistä loput jauhoista ja sokerista leivinjauheen kanssa. Lisää seos taikinaan.
- Pese sitruuna huolellisesti ja raasta puolet kuoresta. Halkaise sitruuna ja purista puolikkaasta mehu. Sekoita pari ruokalusikallista jauhoja korinttien ja appelsiinin kuoripalojen joukkoon. Lisää kuoriraaste, mehu, korintit ja kuoripalat taikinaan.
- Voitele ja jauhota vuoka (tilavuus ainakin 2 litraa). Kaada taikina vuokaan. Paista 185 asteessa noin 45 minuuttia. Aika riippuu uunista ja vuoasta, joten varmista kypsyys puutikulla kakun keskeltä. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa. Kumoa ja jäähdytä.
- Mittaa kuuman kahvin joukkoon voi. Älä kiehauta uudelleen vaan sekoittele, kunnes voi on sulanut. Lisää tomusokeri. Kaada kuorrute korinttikakun päälle ja anna valua reunoille. Koristele korinttikakun pinta pähkinöillä, kuivatuilla hedelmillä ja tomusokerilla.
- Korinttien sijaan voit käyttää taikinassa mitä tahansa muita kuivattuja hedelmiä tai rouhittuja pähkinöitä.
- Voit laittaa taikinaan myös kokonaisen sitruunan.
- Kuivahedelmät kannattaa kieritellä jauhoissa, ennen kuin ne lisätään taikinaan. Näin ne eivät painu paiston aikana vuoan pohjalle.
Valmistus vaihe vaiheelta

Kuivakakku on kakkujen aatelia – poimi kahvipöydän parhaat klassikkoreseptit, jotka ovat mehevyydessään lyömättömiä

Omena-tiikerikakku – kuivakakkujen kuninkaan uusi versio!
Maku

Kinuskikissan cappuccinokakku hurmaa pehmeällä maitovaahdolla ja murealla Oreo-pohjalla
Unelmien Talo&Koti

Kinuskikissan red velvet -brownies – syntisen suklaiset pikkuherkut
Unelmien Talo&Koti

Helppo appelsiinikakku – kahvipöydän takuuvarma herkku
Maku

Mandariini-appelsiinikakku – mehevä sitruskakku hurmaa maullaan
Maku

Mehevä kahvikakku banaanista
Maku

Suklaa-taatelikakku – sulata kakkutaikinaan levy suklaata ja saat elämäsi mehevimmän joulukakun
Maku