Haullasi “” ei löytynyt yhtään osumaa

Tarkista hakusi ja poista mahdollisia rajausehtoja

Unelmien Talo&Koti

Kinuskikissan korinttikakku – kahvipöydän klassikko 1910-luvun tyyliin

0
0
Kinuskikissa sai inspiraation korinttikakkuunsa yli sata vuotta vanhoista resepteistä. Samanlaisista kuivakakuista piti marsalkka Mannerheimkin. Kinuskikissan versiossa korinttikakkuun tehdään vahva kahvikuorrute.
Tulosta
Teksti Sini Visa
Kuvat Sini Visa

Ainekset

Taikina

  • 200 gvoita tai margariinia
  • 5munaa
  • 5 dlvehnäjauhoa
  • sokeria
  • 2 tlleivinjauhetta
  • ½sitruunaa
  • 1 dl korintteja
  • ¾ dlappelsiinin kuoripaloja

Kahvikuorrute

  • ½ dlvahvaa kahvia
  • 25 gvoita
  • 250 gtomusokeria

Pinnalle

  • pähkinöitä ja manteleita
  • appelsiinin kuoripaloja
  • korintteja
  • tomusokeria

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Korinttikakku valmistuu näin:

  1. Notkista voi vatkaimella. Sekoita joukkoon munat yksi kerrallaan voimakkaasti sekoittaen. Lisää joukkoon jokaisen munan jälkeen 2 rkl jauhoja ja 2 rkl sokeria.
  2. Yhdistä loput jauhoista ja sokerista leivinjauheen kanssa. Lisää seos taikinaan.
  3. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta puolet kuoresta. Halkaise sitruuna ja purista puolikkaasta mehu. Sekoita pari ruokalusikallista jauhoja korinttien ja appelsiinin kuoripalojen joukkoon. Lisää kuoriraaste, mehu, korintit ja kuoripalat taikinaan.
  4. Voitele ja jauhota vuoka (tilavuus ainakin 2 litraa). Kaada taikina vuokaan. Paista 185 asteessa noin 45 minuuttia. Aika riippuu uunista ja vuoasta, joten varmista kypsyys puutikulla kakun keskeltä. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa. Kumoa ja jäähdytä.
  5. Mittaa kuuman kahvin joukkoon voi. Älä kiehauta uudelleen vaan sekoittele, kunnes voi on sulanut. Lisää tomusokeri. Kaada kuorrute korinttikakun päälle ja anna valua reunoille. Koristele korinttikakun pinta pähkinöillä, kuivatuilla hedelmillä ja tomusokerilla.
  • Korinttien sijaan voit käyttää taikinassa mitä tahansa muita kuivattuja hedelmiä tai rouhittuja pähkinöitä.
  • Voit laittaa taikinaan myös kokonaisen sitruunan.
  • Kuivahedelmät kannattaa kieritellä jauhoissa, ennen kuin ne lisätään taikinaan. Näin ne eivät painu paiston aikana vuoan pohjalle.
MITÄ PIDIT?
0