Kinuskikissan donitsimuffinit – suloiset herkut valmistuvat ilman uppopaistamista
{
Aktiivinen
Passiivinen
Donitsimuffini on yhdistelmä kahdesta Amerikan-herkusta: muhkeista kuppikakuista ja värikkäästi kuorrutetuista donitseista. Ne valmistuvat uunissa, ilman uppopaistamisen käryä ja tulipaloriskiä.
4.4

Kinuskikissan donitsimuffinit – suloiset herkut valmistuvat ilman uppopaistamista
Ainekset (14 kpl)
Donitsimuffinitaikina
- 2½ dltäysmaitoa
- 100 gvoita
- 2munaa
- 5 dlvehnäjauhoja
- 1¼ dlsokeria
- 1 rklkardemummaa
- 2 tlvaniljasokeria
- 2 tlleivinjauhetta
- 1 tlkanelia
- ½ tlmuskottipähkinää
- ½ tlsuolaa
Sokerikuorrute
- 240 gtomusokeria
- noin 2½ rklvettä
- pinkkiä pastaväriä
Pinnalle
- nonparelleja, strösseliä tai koristerakeita
Katso kuvat valmistusvaiheista! →
Mittaa maito ja voi kattilaan. Kuumenna liedellä, kunnes voi on sulanut. Anna jäähtyä hetki. Sekoita joukkoon munat yksi kerrallaan.
Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita ainekset vähitellen taikinaan. Annostele taikinaa muffinivuokiin lähes vuoan yläreunaan saakka.
Paista 200 asteessa noin 18 minuuttia. Anna jäähtyä. Kaiverra muffinien keskelle sentin syvyinen kolo lusikan varsiosan kärjellä tai muulla sopivalla välineellä.
Yhdistä kuorruteainekset keskenään. Huomaa, että jo parikin vesitippaa muuttaa kuorrutteen rakennetta. Jos käytät nestemäistä väriä, lisää tomusokerin määrää. Laita kuorrute pieneen pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla (noin 3 mm). Pursota donitsimuffinien päälle ensin rajat ja täytä sitten kuorrutteella. Ripottele saman tien päälle nonparelleja.
Valmistus vaihe vaiheelta
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4.44