Kotivinkki

Kinuskikiisseli ja pikahillo

15 min
0
0

Kinuskikiisseli ja pikahillo

Pehmeä kinuski ja raikas hillo ovat lyömätön pari. Valmista kinuskikiisseli ja pikahillo vartissa.
Teksti Raisa Laine
Kuvat Laura Riihelä
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 dlvalmista kinuskikastiketta (esim. Pirkka)
  • 2 dlkevytkermaa
  • 6 dlkevytmaitoa
  • ½ dlfariinisokeria
  • 4 rklmaissitärkkelystä (Maizena)

Pikahillo

  • pakastemarjoja (esim. vadelma, mansikka
  • mustikka)
  • ¾ dlhillosokeria
  • 1 tlraastettua inkivääriä

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

1. Aloita pikahillon valmistuksesta. Mittaa marjat ja sokeri kattilaan. Anna hillon kiehua kevyesti noin 7 minuuttia. Kuori vaahto pinnalta lusikalla. Lisää lopuksi hilloon raastettu inkivääri. Siirrä kattilasta tarjoiluastiaan ja kylmään viilentymään.

2. Mittaa kaikki kinuskikiisselin aineet puhtaaseen kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen ja anna kiehua 3–4 minuuttia, kunnes kiisseli on sakeaa.

3. Jäähdytä kiisseli nopeasti esimerkiksi laittamalla kattila hetkeksi kylmään veteen ja sekoittele samalla. Näin kiisselin pintaan ei synny kuorta. Annostele jälkiruokakulhoihin ja tarjoile pikahillon kanssa.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä