Tee hilloke. Kuori paksuimmat ja pilko raparperit kattilaan. Mittaa sokeri ja vesi joukkoon. Kiehauta niin, että raparperit hieman pehmenevät mutta eivät hajoa. Lusikoi raparperista irronnutta nestettä talteen noin 0,5 desiä. Jäähdytä hilloke huoneenlämpöiseksi.
Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit. Sulata voi. Sekoita keksimurska, voi ja mantelirouhe. Painele seos vuoan pohjalle. Laita kakkupohja jääkaappiin täytteen valmistumisen ajaksi.
Laita täytteen liivatelehdet kylmään veteen 5 minuutiksi. Notkista kulhossa tuorejuusto ja kondensoitu maito. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele vaahto juustoseokseen.
Lusikoi hilloke keksipohjan päälle.
Kuumenna raparperiliemi. Puristele liivatelehdet vedestä ja sekoita ne raparperiliemeen. Kaada liemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen. Kaada täyte vuokaan hillokkeen päälle ja laita vuoka jääkaappiin noin tunniksi.
Laita kiilteen liivatteet kylmään veteen likoamaan noin 5 minuutiksi. Notkista kondensoitu maito kulhossa lusikalla. Kuumenna vesi. Liuota liivatelehdet kuumaan veteen ja kaada neste ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kondensoidun maidon joukkoon. Kaada kiille kakun pinnalle ja laita kakku takaisin jääkaappiin noin 3 tunniksi.
Irrota kakku varovasti kuumalla veitsellä irtopohjavuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele kuivatulla raparperinkuorella ja syreeninkukilla.
Vinkki!
Kuivata raparperin kuorisuikaleita 125-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia. Kiepauta kuivahtaneet kuoret linnunpesäksi kakun päälle.