0(0)
Kinuskijuustokakku – juhlien makea tähti saa raikkautta raparperihillokkeesta
Kasvis
5 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 5 h
Kinuskijuustokakku on takuu­varma juhlasuosikki. Raikasta kakku rapaperilla ja koristele näyttäväksi syötävillä kukilla. Kokeile esimerkiksi syreenin kukintoja.
6.6.2019
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
15 annosta
Pohja
12Bastogne-keksiä
50 gvoita sulatettuna
1 dlmantelirouhetta
Raparperihilloke
6 dlraparperia pilkottuna
1 ½ dlsokeria
1 rklvettä
Täyte
200 gmaustamatonta tuorejuustoa
2 dlvalmiiksi karamellisoitua, kondensoitua maitoa
2 dlvispikermaa
5liivatelehteä
½ dlraparpelihillokkeen lientä
Kiille
2liivatelehteä
2 dlvalmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa
2 rklvettä
Koristelu
kuivattua raparperinkuorta ja syreeninkukkia

Kinuskijuustokakku – ohje:

  1. Tee hilloke. Kuori paksuimmat ja pilko raparperit kattilaan. Mittaa sokeri ja vesi joukkoon. Kiehauta niin, että raparperit hieman pehmenevät mutta eivät hajoa. Lusikoi raparperista irronnutta nestettä talteen noin 0,5 desiä. Jäähdytä hilloke huoneenlämpöiseksi.
  2. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivin­paperi. Murskaa keksit. Sulata voi. Sekoita keksimurska, voi ja mantelirouhe. Painele seos vuoan pohjalle. Laita kakkupohja jääkaappiin täytteen valmistumisen ajaksi.
  3. Laita täytteen liivatelehdet kylmään veteen 5 minuutiksi. Notkista kulhossa tuorejuusto ja kondensoitu maito. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele vaahto juustoseokseen.
  4. Lusikoi hilloke keksipohjan päälle.
  5. Kuumenna raparperiliemi. Puristele liivate­lehdet vedestä ja sekoita ne raparperiliemeen. Kaada liemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen. Kaada täyte vuokaan hillokkeen päälle ja laita vuoka jääkaappiin noin tunniksi.
  6. Laita kiilteen liivatteet kylmään veteen likoamaan noin 5 minuutiksi. Notkista kondensoitu maito kulhossa lusikalla. Kuumenna vesi. Liuota liivatelehdet kuumaan veteen ja kaada neste ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kondensoidun maidon joukkoon. Kaada kiille kakun pinnalle ja laita kakku takaisin jääkaappiin noin 3 tunniksi.
  7. Irrota kakku varovasti kuumalla veitsellä irtopohjavuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele kuivatulla raparperinkuorella ja syree­ninkukilla.

Vinkki!

Kuivata raparperin kuorisuikaleita 125-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia. Kiepauta kuivahtaneet kuoret linnunpesäksi kakun päälle.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.