Kotivinkki

Kinuskijuustokakku – juhlien makea tähti saa raikkautta raparperihillokkeesta

5 h 45 min
{
Aktiivinen45 min
Passiivinen5 h
Kinuskijuustokakku on takuu­varma juhlasuosikki. Raikasta kakku rapaperilla ja koristele näyttäväksi syötävillä kukilla. Kokeile esimerkiksi syreenin kukintoja.
KA
0
0
Kuvat Hannes Paananen


Ainekset (15 annosta)

Pohja

  • 12Bastogne-keksiä
  • 50 gvoita sulatettuna
  • 1 dlmantelirouhetta

Raparperihilloke

  • 6 dlraparperia pilkottuna
  • 1 ½ dlsokeria
  • 1 rklvettä

Täyte

  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dlvalmiiksi karamellisoitua, kondensoitua maitoa
  • 2 dlvispikermaa
  • 5liivatelehteä
  • ½ dlraparpelihillokkeen lientä

Kiille

  • 2liivatelehteä
  • 2 dlvalmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa
  • 2 rklvettä

Koristelu

  • kuivattua raparperinkuorta ja syreeninkukkia
Tulosta

Kinuskijuustokakku valmistuu näin:

  1. Tee hilloke. Kuori paksuimmat ja pilko raparperit kattilaan. Mittaa sokeri ja vesi joukkoon. Kiehauta niin, että raparperit hieman pehmenevät mutta eivät hajoa. Lusikoi raparperista irronnutta nestettä talteen noin 0,5 desiä. Jäähdytä hilloke huoneenlämpöiseksi.
  2. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivin­paperi. Murskaa keksit. Sulata voi. Sekoita keksimurska, voi ja mantelirouhe. Painele seos vuoan pohjalle. Laita kakkupohja jääkaappiin täytteen valmistumisen ajaksi.
  3. Laita täytteen liivatelehdet kylmään veteen 5 minuutiksi. Notkista kulhossa tuorejuusto ja kondensoitu maito. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele vaahto juustoseokseen.
  4. Lusikoi hilloke keksipohjan päälle.
  5. Kuumenna raparperiliemi. Puristele liivate­lehdet vedestä ja sekoita ne raparperiliemeen. Kaada liemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen. Kaada täyte vuokaan hillokkeen päälle ja laita vuoka jääkaappiin noin tunniksi.
  6. Laita kiilteen liivatteet kylmään veteen likoamaan noin 5 minuutiksi. Notkista kondensoitu maito kulhossa lusikalla. Kuumenna vesi. Liuota liivatelehdet kuumaan veteen ja kaada neste ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kondensoidun maidon joukkoon. Kaada kiille kakun pinnalle ja laita kakku takaisin jääkaappiin noin 3 tunniksi.
  7. Irrota kakku varovasti kuumalla veitsellä irtopohjavuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele kuivatulla raparperinkuorella ja syree­ninkukilla.

Vinkki!

Kuivata raparperin kuorisuikaleita 125-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia. Kiepauta kuivahtaneet kuoret linnunpesäksi kakun päälle.

MITÄ PIDIT?
0