Maku

Kinuski-nougatrouhekakku

3 h 10 min
3.8
0

Kinuski-nougatrouhekakku

Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 palaa)

Pohja

  • 4 kplmunaa
  • 2 dlsokeria
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlperunajauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta

Kostutus

  • 2 dlananastäysmehua

Vaniljakiisseli

  • 2 1/2 dlkevytmaitoa
  • 3 kplkeltuaista
  • 3/4 dlsokeria
  • 2 1/2 rklmaissitärkkelystä
  • 2 rklvaniljasokeria
  • 1/2 rklvoita

Täyte

  • 415 gpäärynää (säilyke)

Kinuskikuorrute

  • 2 dlkuohukermaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 dlfariinisokeria
  • 1/2 rklvoita
  • 1 tlvaniljasokeria

Reunoille

  • 2 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)

Nougatrouhe

  • 100 gmanteleita (kuorittuja)
  • 1 dlsokeria

Tee näin

3 h 10 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN2 h 30 min

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita joukkoon jauhoseos.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasossa noin 40 minuuttia.
Vatkaa paksupohjaisessa kattilassa maito, keltuaiset, sokeri ja suuruste. Hauduta kiisseliä koko ajan sekoittaen, kunnes se paksunee. Lisää voi ja vaniljasokeri ja jäähdytä kiisseli.
Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kostuta osat ananasmehulla. Täytä välit soseutetuilla päärynöillä ja vaniljakiisselillä. Anna kakun tekeytyä vähintään pari tuntia.
Valmista kinuskikuorrute. Sekoita kerma ja sokerit kattilassa. Anna kiehua välillä sekoittaen, noin 15 minuuttia, kunnes seos sakenee. Mausta voilla ja vaniljasokerilla. Jäähdytä hetki.
Kuorruta kakku kinuskilla veistä apuna käyttäen. Sivele kakun sivuihin vaahdotettu kerma. Pane kakku peitettynä viileään tarjoilua odottamaan. Valmista nougatrouhe. Levitä pannulle rouhitut mantelit ja sokeri. Kuumenna sekoittaen, kunnes sokeri sulaa ja muuttuu vaaleanruskeaksi. Kumoa öljytylle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
Riko nougat pieniksi paloiksi ja koristele kakun pinta rouheella ja syötävillä kukilla.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä