Kinkku-paprikakiekot

2 h 10 min
4
0

Kinkku-paprikakiekot

Teksti Uura Hagberg
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (40 kpl)

Taikina

  • 5 dlkevytmaitoa
  • 50 ghiivaa
  • 1 rklhunajaa
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 3 dlkaurahiutaleita
  • 9 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)

Kinkku-paprikatäyte

  • 250 gtuorejuustoa (piparjuuri)
  • 100 gtuorejuustoa
  • 200 gsaunapalvikinkkua (kuutioituna)
  • 1 kplpunaista paprikaa (kuutioituna)
  • 50 gpersiljaa (hienonnettuna)
  • 1 tlmustapippuria

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Tee näin

2 h 10 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Liuota hiiva lämpimään maitoon. Lisää hunaja, suola ja kaurahiutaleet. Alusta joukkoon jauhot. Lisää rasva loppuvaiheessa. Kohota taikina kaksinkertaiseksi, noin puoli tuntia.
Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Kauli molemmat palat suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
Sekoita tuorejuustot keskenään ja levitä seos taikinalevyjen päälle. Ripottele pinnalle kinkku- ja paprikakuutiot sekä persilja ja mustapippuri.
Kierrä taikinalevyt rulliksi ja leikkaa viipaleiksi. Pane taikinakiekot paperivuokiin. Kohota leivinliinan alla noin puoli tuntia.
Voitele munalla.
Paista pullia 225 asteessa noin 20 minuuttia.
●Homejuuston ystävä tuunaa ohjetta niin, että levittää taikinalevyille maustamatonta tuorejuustoa ja ripottelee kinkun ja paprikan lisäksi sinihomejuustomuruja täytteeseen.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä