Korealaiset kimchiletut saavat puikot viuhumaan – kasvisherkkupalat dipataan tulisessa soijakastikkeessa
20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
Pienet korealaiset kimchiletut saavat väriä ja makua maissista, parsasta ja paprikasta. Chilinen soijakastike antaa annokselle mukavan loppusilauksen.
KA
4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 23.5.2022

Korealaiset kimchiletut saavat puikot viuhumaan – kasvisherkkupalat dipataan tulisessa soijakastikkeessa
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 1muna
- ½ dlvettä
- 1 rklsoijakastiketta
- 1 rklkimchipurkin lientä
- 1½ dlvehnäjauhoja
- 3 dlkimchiä
- 2kevätsipulia
- 4vihreää parsaa
- 1 dlmaissia
- 2 rklrypsiöljyä
Kastike
- 3 rklsoijaa
- 1 rklriisiviinietikkaa
- 1 rklhunajaa tai vaahterasiirappia
- 1 tlsrirachakastiketta
Kimchiletut – ohje:
- Vatkaa munat, vesi, soija ja kimchipurkinliemi kulhossa. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi.
- Valuta kimchi ja hienonna se pieniksi paloiksi. Viipaloi kevätsipulit. Kuori parsat tarvittaessa ja leikkaa noin 4-senttisiksi paloiksi. Lisää kimchi, sipulit, parsapalat ja maissit taikinaan.
- Paista lettupannulla tai isolla pannulla 3 lettua kerrallaan öljyssä noin 3 minuuttia molemmilta puolilta.
- Sekoita kastikkeen ainekset ja tarjoa kimchiletut kastikkeen kanssa.

Korealaiset pannukakut – rapeaksi paistetut pikkupannarit koukuttavat pinnan alta paljastuvalla tulisella kasvistäytteellä
Meillä kotona

Kimchinuudelit – broilerilla höystetty arjen pikaruoka maistuu sellaisenaan ja myös kylmänä lounassalaatissa
Kotivinkki

Aasialainen varhaiskaalisalaatti yhdistää rapeat kasvikset ja koukuttavan maapähkinävoi-inkiväärikastikkeen
Kotivinkki

Naposteltava, joka koukuttaa – tahmeat teriyakimuikut ja raikas wasabimajoneesi katoavat hujauksessa pöydästä
Kotivinkki

Savulohta, pikakimchiä ja korealaisia mummonkurkkuja! Dolsot bibimbap eli korealainen riisipyttipannu valloittaa makumatkailijan
Kotivinkki

Keitetyt dumplingit – kimchillä ja inkiväärillä maustettu katkaraputäyte tuo aasialaisiin taikinanyytteihin sopivasti potkua
Maku

Korealainen kanakeitto – muna ja kana samassa keittokulhossa
Maku

Uusi arkiruokasuosikkisi on tässä! Mausta jauheliha aasialaisittain ja kokoa korealaiset kulhot
Kotivinkki