Kotivinkki

Kikhernesalaatti – ruokaisa kasvissalaatti saa makua paahdetusta chilistä ja suolasitruunasta

45 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
15 min
Kikhernesalaatti on täyttävä lounas, kun käytät siihen proteiinipitoisia kikherneitä ja kvinoaa. Salaatinkastikkeen suolasitruunan voi myös korvata raastetulla sitruunankuorella ja -mehulla sekä ripauksella suolaa.
KA
MU
GL
5
0
Julkaistu: 20.4.2022


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 2 dlkvinoaa
  • 2 prk (n. 500 g)kikherneitä
  • 4punaista chiliä
  • 1 rklöljyä
  • ½ tlsuolaa
  • 3minicosmopolitan- tai sydänsalaattia
  • n. 500 gtomaatteja
  • 1 rkulehtipersiljaa
  • ½ dlmanteleita

Kastike

  • 2 dlturkkilaista jogurttia
  • ½ dlappelsiinimehua
  • 2 rklminttua hienonnettuna
  • 1suolasitruuna (esim. Beldi)
  • ¼ tlsuolaa
Tulosta

Kikhernesalaatti – ohje:

  1. Huuhtele kvinoa huolellisesti kylmällä vedellä. Keitä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä.
  2. Huuhtele ja kuivaa kikherneet puhtaalla keittiöpyyhkeellä. Halkaise chilit pitkittäin ja poista siemenet. Laita kikherneet ja chilit uunipellille ja kääntele öljy ja suola joukkoon. Paahda uunissa 225 asteessa 12–15 minuuttia tai kunnes kikherneet ovat kauniin ruskeita ja aavistuksen rapeita.
  3. Notkista jogurtti appelsiinimehulla. Hienonna minttu ja suolasitruuna ja lisää kastikkeeseen yhdessä juustokuminan ja suolaripauksen kanssa.
  4. Pese ja revi salaatti vadille. Leikkaa tomaatit sopiviksi suupaloiksi. Kokoa salaatinlehtien päälle tomaatit, kikherne-chiliseosta ja kvinoaa. Hienonna persiljaa ja rouhi manteleita pinnalle. Lusikoi kastiketta kikhernesalaatin päälle tai tarjoa erikseen.
Kommentoi »