Kikhernesalaatti – ruokaisa kasvissalaatti saa makua paahdetusta chilistä ja suolasitruunasta
45 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
15 minKikhernesalaatti on täyttävä lounas, kun käytät siihen proteiinipitoisia kikherneitä ja kvinoaa. Salaatinkastikkeen suolasitruunan voi myös korvata raastetulla sitruunankuorella ja -mehulla sekä ripauksella suolaa.
KA
MU
GL
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 20.4.2022

Kikhernesalaatti – ruokaisa kasvissalaatti saa makua paahdetusta chilistä ja suolasitruunasta
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 2 dlkvinoaa
- 2 prk (n. 500 g)kikherneitä
- 4punaista chiliä
- 1 rklöljyä
- ½ tlsuolaa
- 3minicosmopolitan- tai sydänsalaattia
- n. 500 gtomaatteja
- 1 rkulehtipersiljaa
- ½ dlmanteleita
Kastike
- 2 dlturkkilaista jogurttia
- ½ dlappelsiinimehua
- 2 rklminttua hienonnettuna
- 1suolasitruuna (esim. Beldi)
- ¼ tlsuolaa
Kikhernesalaatti – ohje:
- Huuhtele kvinoa huolellisesti kylmällä vedellä. Keitä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä.
- Huuhtele ja kuivaa kikherneet puhtaalla keittiöpyyhkeellä. Halkaise chilit pitkittäin ja poista siemenet. Laita kikherneet ja chilit uunipellille ja kääntele öljy ja suola joukkoon. Paahda uunissa 225 asteessa 12–15 minuuttia tai kunnes kikherneet ovat kauniin ruskeita ja aavistuksen rapeita.
- Notkista jogurtti appelsiinimehulla. Hienonna minttu ja suolasitruuna ja lisää kastikkeeseen yhdessä juustokuminan ja suolaripauksen kanssa.
- Pese ja revi salaatti vadille. Leikkaa tomaatit sopiviksi suupaloiksi. Kokoa salaatinlehtien päälle tomaatit, kikherne-chiliseosta ja kvinoaa. Hienonna persiljaa ja rouhi manteleita pinnalle. Lusikoi kastiketta kikhernesalaatin päälle tai tarjoa erikseen.

Kanelia, neilikkaa ja kardemummaa – paahdetun paprika-kurpitsasalaatin juju on arabialainen mausteseos
Kotivinkki

Mausteinen mutta raikas! Muheva bulgursalaatti höystetään paahdetuilla munakoisoilla, halloumilla ja linsseillä
Meillä kotona

Hyödynnä ylijäämäruoat ennen viikonloppua! Torstaisalaatti on yksikertaisuudessaan nerokas arkiruoka
Maku

Mäiskyperunasalaatti – kesän rapein salaatti syntyy litistetyistä ja grillatuista perunoista sekä sipsifanin unelmakastikkeesta
Maku

Paahdetut parsat ja papu-hernesalaatti
Maku

Ruokaisa luonnonkala-pastasalaatti hurmaa kesäisillä mauillaan – luonnonkalasäilyke on oiva vaihtoehto purkkitonnikalalle
Maku

Aasialainen varhaiskaalisalaatti yhdistää rapeat kasvikset ja koukuttavan maapähkinävoi-inkiväärikastikkeen
Kotivinkki

Mitä lounaaksi? Ruokaisa klementiini-fetasalaatti on koukuttava yhdistelmä suolaista, makeaa, mausteista ja raikasta
Kotivinkki