Kikhernerisotto

1 h 20 min
0
0

Kikhernerisotto

KA
LA
MA
MU
0
0
Teksti Arja-Liisa Ingus
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 8 dlkikherneitä (säilyke)
  • 4 dltäysjyväriisiä
  • 1 dlseesaminsiemeniä
  • 8 dlvettä

Kastike

  • 400 gkookosmaitoa
  • 1 tlcurrya
  • 1/2 tljuustokuminaa
  • 1/2 tlkurkumaa
  • 1/2 tlkorianterinsiemeniä (jauhettuna)
  • 1 rklmerisuolaa
  • 1/2 dltomaattipyreetä
  • 5 kplvalkosipulinkynttä
  • 290 gherkkusieniä (viipaloituna)
  • 2 kplpaprikaa
  • 1 kplkesäkurpitsaa

Pinnalle

  • 1 dltuoretta korianteria

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN30 min

Keitä kikherneet pakkauksen ohjeen mukaan. Keitä riisi seesaminsiemenien kanssa vedessä. Sekoita valutetut kikherneet kypsien riisien joukkoon. Lisää vettä sen verran, että risotto pysyy kosteana. Peitä kannella.

Valmista kastike sekoittamalla kattilassa kookosmaitoon mausteet ja tomaattipyree. Purista joukkoon valkosipulit. Kuumenna seos kiehuvaksi. Pilko sienet, paprikat ja kesäkurpitsa. Lisää kasvikset kookosseokseen. Anna kasvisten hautua liemessä miedolla lämmöllä jonkin aikaa, älä ylikypsennä, kasvikset saavat napsahtaa hampaissa.

Sekoita kasvis-kookosliemi kikhernerisoton joukkoon. Saksi kikhernerisoton pinnalle korianteria tai timjamia.

•Kikherneitä on kätevä kypsentää painekattilassa. Kypsä kikherne litistyy vaivatta sormien välissä. Pitkän kypsennysajan vuoksi kikherneitä kannattaa keittää koko pakkaus kerralla. Ylimääräiset herneet voi pakastaa ja niitä voi lisätä tahnoihin, pihveihin ja salaatteihin. Yhdestä desistä kuivia kikherneitä tulee 2 1/2 desiä kypsiä.

Vinkki!

Kristallisuola, intiaanisuola tai ruususuola on kallioperästä louhittavaa mineraalisuolaa, joka sisältää natriumkloridin lisäksi muita suoloja, kuten kaliumkloridia ja magnesiumsulfaattia. Epäpuhtaudet saattavat värjätä suolan hennon vaaleanpunaiseksi, josta nimitys ruususuola. Nimi intiaanisuola tulee Uyunin suolajärvestä Chilen ja Bolivian rajalta Andeilta, jossa suolaa louhitaan.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä