


Kurpitsa-kikhernepata lämmittää! Maukas pata maustetaan harissa-tahnalla ja jeeralla
35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min
Mausteinen kikhernepata on maukas ja täyttävä ruoka. Ihana kasvisruoka saa raikkaan lisän päälle ripotelluista granaattiomenansiemenistä ja viikunalohkoista.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 (400 g)
myskikurpitsa
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
harissaa
1 tl
jeeraa
1 tl
korianteria
1 prk (400 g)
tomaattimurskaa
1 dl
vettä
1 rkl
kasvisfondia
1 tl
suolaa
1 prk (380 g)
käyttövalmiita kikherneitä
Lisäksi
½ rku
korianteria tai lehtipersiljaa
1 dl
granaattiomenansiemeniä ja/tai (ja/tai 2 viikunaa)
Kikhernepata – ohje:
- Kuori ja leikkaa kurpitsa lohkoiksi. Suikaloi sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy ja kuullota kurpitsalohkot ja sipulit padassa. Lisää mausteet ja sekoittele hetki. Kaada tomaattimurska ja vesi pataan, lisää fondi ja suola.
- Hauduta kannen alla 20 minuuttia.
- Huuhdo ja valuta kikherneet. Lisää pataan ja kuumenna kiehuvaksi. Viimeistele pata korianterilla, granaattiomenansiemenillä ja/tai viikunoilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat