Kotivinkki

Kurpitsa-kikhernepata lämmittää! Maukas pata maustetaan harissa-tahnalla ja jeeralla

35 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
20 min
Mausteinen kikhernepata on maukas ja täyttävä ruoka. Ihana kasvisruoka saa raikkaan lisän päälle ripotelluista granaattiomenansiemenistä ja viikunalohkoista.
KA
VE
MU
MA
LA
GL
0
0


Ainekset (4 annosta)

  • 1 (400 g)myskikurpitsa
  • 1sipuli
  • 3valkosipulinkynttä
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 tlharissaa
  • 1 tljeeraa
  • 1 tlkorianteria
  • 1 prk (400 g)tomaattimurskaa
  • 1 dlvettä
  • 1 rklkasvisfondia
  • 1 tlsuolaa
  • 1 prk (380 g)käyttövalmiita kikherneitä

Lisäksi

  • ½ rkukorianteria tai lehtipersiljaa
  • 1 dlgranaattiomenansiemeniä ja/tai
  • 2viikunaa
Tulosta

Kikhernepata valmistetaan näin:

  1. Kuori ja leikkaa kurpitsa lohkoiksi. Suikaloi sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna öljy ja kuullota kurpitsalohkot ja sipulit padassa. Lisää mausteet ja sekoittele hetki. Kaada tomaattimurska ja vesi pataan, lisää fondi ja suola.
  3. Hauduta kannen alla 20 minuuttia.
  4. Huuhdo ja valuta kikherneet. Lisää pataan ja kuumenna kiehuvaksi. Viimeistele pata korianterilla, granaattiomenansiemenillä ja/ tai viikunoilla.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »