Maku

Kikhernemureke

10 h 25 min
4.5
1

Kikhernemureke

KA
1
4.5
Kikhernemureke on maidoton kasvisvaihtoehto joulupöytään. Currytahna maustaa murekkeen helposti.
Teksti Saara Törmä
Kuvat Tommy Selin
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 3 dlkikherneitä
  • 150 gsipulia
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 2 dlkaurahiutaleita
  • 1 dlkasvirasvasekoitetta (rasvaa 15 %) (soija- tai kaurakermaa)
  • 1 dlrypsiöljyä
  • 4 kplmunaa (luomu)
  • 2 rklpunaista currytahnaa
  • 2 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 150 gpalsternakkaa (raastettuna)
  • 2 dlauringonkukansiemeniä

Vuokaan

  • 2 rklmargariinia (rasvaa 80 %) (maidotonta)
  • 1 dlseesaminsiemeniä

Tee näin

10 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN10 h

Liota kikherneitä vedessä yön yli. Valuta vesi pois ja keitä herneitä raikkaassa vedessä noin tunnin ajan.

Paista sipulit pannulla öljyssä.

Mittaa kypsät, valutetut kikherneet, paistetut sipulit, kaurahiutaleet, kerma, öljy, munat ja mausteet kulhoon tai monitoimikoneen sekoitusastiaan. Aja seos sauvasekoittimella tai monitoimikoneella tasaiseksi.

Lisää lopuksi palsternakkaraaste ja auringonkukansiemenet. Jatka soseuttamista hetki, jotta osa siemenistä rikkoutuu, mutta murekkeeseen jää vielä purtavuutta.

Vuoraa pitkänomainen leipävuoka leivinpaperilla: voitele vuoka ensin kevyesti, jotta paperi tarttuu vuokaan. Voitele myös leivinpaperi ja leivitä vuoka seesaminsiemenillä. Kaada mureketaikina vuokaan ja tasoita. Paista kikhernemurekevuokaa 175-asteisessa uunissa tunnin ajan.

Anna vuoan jäähtyä hetki ja kumoa se sitten tarjolle. Koristele kikhernemureke esimerkiksi herneenversoilla.

Kikhernemureke maistuu mainiolta myös huoneenlämpöisenä.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä