Kotivinkki

Kikhernekeitto – reilusti sipulinen soppa raikastuu omenasiiderillä ja rosmariinilla

30 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
15 min
Kikhernekeitto syntyy pikapikaa pakastesipuleista ja kikherneistä. Omena, sekä kuutioina että siiderinä, raikastaa keiton makua ja tuo juuri sopivan pienen makeuden liemeen.
KA
0
0


Ainekset (4 annosta)

  • 1valkosipulinkynsi
  • 1 rklöljyä
  • 2 pss (à 200 g)pakastesipulikuutioita
  • 2 prk (à 300 g)kikherneitä
  • 1hapokas omena (esim. Granny Smith)
  • 1rosmariininoksa
  • 1laakerinlehti
  • 8 dlvettä
  • 3 dlkuivaa omenasiideriä
  • 1kanaliemikuutio
  • 5viherpippuria
  • ½ tlsuolaa

Lisäksi

  • 4vaaleaa maalaisleipäviipaletta
  • 3 dlvoimakasta juustoa raasteena
Tulosta

Kikhernekeitto valmistuu näin:

  1. Hienonna valkosipuli ja paista sitä noin minuutti kattilassa öljyssä. Lisää jäiset pakastesipulikuutiot kattilaan ja jatka paistamista vielä pari minuuttia.
  2. Valuta kikherneet liemestään. Kuori ja leikkaa omena kuutioiksi. Lisää kikherneet, omenakuutiot, rosmariininoksa, laakerinlehti, vesi, siideri ja liemikuutio kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Laske lämpöä ja anna keiton hautua kannen alla keskilämmöllä noin 15 minuuttia.
  3. Keiton hautuessa levitä juustoraaste leipäsiivuille ja paahda leivät rapeiksi 225-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia
  4. Rouhi viherpippurit joko veitsellä tai morttelilla ja mausta keitto pippurirouheella ja suolalla. Annostele keitto lautasille ja laita kuumat juustoleivät keiton pinnalle.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »