Kikherneitä ja manteleita (Garbanzos con almendras)

13 h 15 min
0
0

Kikherneitä ja manteleita (Garbanzos con almendras)

GL
KA
LA
MA
MU
0
0
Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 2 dlkikherneitä
  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 1 kplsipulia (silputtuna)
  • 1/2 dlrusinoita
  • 2 kpltomaattia (kuutioituna)
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 dlmanteleita

Tee näin

13 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN13 h

Liota kikherneitä runsaassa vedessä yön yli. Kaada liotusvesi pois.

Keitä kikherneitä suolattomassa vedessä noin tunti, kunnes ne ovat sopivan pehmeitä purtaviksi. Kokeile kypsyyttä maistamalla. Valuta herneet.

Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä pannulla ja kuullota siinä sipulisilppu pehmeäksi. Lisää rusinat  tai korintit, joita voit halutessasi ensin hieman silputa. Lisää valutetut kikherneet pannulle ja kääntele.
Lisää kuutioidut tomaatit, sitruunamehu, suola ja pippuri. Nosta pannu hetkeksi syrjään.

Kuumenna toisella pannulla tai kattilassa ruokalusikallinen öljyä ja ruskista siinä mantelit.

Yhdistä mantelit kikherneseokseen ja tarkista maku. Tarjoa kikherneet ja mantelit alkupalana leivän ja almogrote-juustotahnan kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä