Maku

Kikherne-tonnikalasalaatti

15 min
0
0

Kikherne-tonnikalasalaatti

Täyteläinen kikherne-tonnikalasalaatti saa kastikkeekseen currymajoneesin. Sopii hyvin lounaaksi, päivälliseksi tai vaikkapa juhlapöytään.
Teksti Suusta suuhun
Kuvat Suusta suuhun
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 175 gesikeitettyjä kikherneitä
  • 150 gtonnikalaa öljyssä, valutettuna
  • 3 dledamame-papuja
  • 3 dlherneitä
  • 3 dlvarsiselleriä, pilottuna
  • 3 dltuoretta mangoa, kuutioituna
  • 1 kplruukku tuoretta basilikaa
  • 70 gsalaatin versoja

Currymajoneesi

  • 1½ dlkevytmajoneesia
  • 2 tldijonsinappia
  • 1 rklhunajaa
  • 3 tlcurryjauhetta
  • 1 kplvalkosipulin kynsi hienonnettuna
  • 1 kplpienen sitruunan mehut
  • ripaus suolaa

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Sulata herneet ja pavut hyvissä ajoin, mikäli käytät pakasteita.

Sekoita kaikki currykastikkeen ainekset keskenään. Laita jääkaappiin maustumaan.

Huuhtele ja valuta esikeitetyt kikherneet. Murskaa niiden rakenne rikki kulhon pohjalla.

Valuta tonnikala ja yhdistä murskattujen kikherneiden kanssa.

Pilko varsisellerit ja mango.

Yhdistä kaikki salaatin ainekset isossa kannellisessa kulhossa. Revi joukkoon basilikanlehdet ja lisää myös salaatin versot.

Kaada päälle salaatinkastike, sulje kansi ja hölskyttele, kunnes kastike on levinnyt tasaisesti kaikkialle.

Anna maustua viileässä vartin ennen tarjoilua.

Vinkki!

Murskatut kikherneet maistuvat yllättävän paljon samalta kuin tonnikala. Jos haluat vegeversion, korvaa tonnikala tuplamäärällä kikherneitä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä