Maku

Kiivisalsa – pirteän hedelmäinen lisuke tortillojen ja nachojen kaveriksi

45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
30 min
Kiivisalsa on herkullinen lisuke, josta löytyy rutkasti makua. Kiivin seuralaisina ihastuttavat mandariini, granaattiomena sekä tuoreet yrtit. Käytä perinteisen salsan tapaan ja ylläty!
GL
VE
0
0


Ainekset (6 annosta)

Kiivisalsa

  • 1iso punasipuli
  • 3isoa, kypsää kiiviä
  • 2mandariinia
  • 1granaattiomena
  • ½kurkkua
  • 2 dlminttua ja korianteria hienonnettuna

Vinegretti

  • ¾ dloliiviöljyä
  • 2 rklpunaviinietikkaa
  • 1 ½ rklruokosokeria
  • 1 rklkorianterinsiemeniä
  • ¾ tlsuolaa
  • ½ tlchilihiutaleita
Tulosta

Kiivisalsa valmistuu näin:

  1. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi puolirenkaiksi.
  2. Mittaa vinegretin ainekset kattilaan. Kuumenna, kunnes sokeri on liuennut. Nosta kattila liedeltä ja kaada joukkoon sipulit. Anna maustua ja jäähtyä 30 minuuttia.
  3. Kuori kiivit ja puolita ne pitkittäin. Puolita uudelleen pitkittäin ja leikkaa sitten sektoreiksi. Kuori mandariinit ja erottele palat toisistaan. Leikkaa palat kolmeen osaan. Viillä granaattiomenan kuoren ympäri viilto ja pyöritä puolikkaat käsin irti toisistaan. Poimi siemenet. Leikkaa kurkku paloiksi.
  4. Sekoita hedelmät kulhossa ja lisää täysin jäähtyneet sipulit liemineen ja yrtit.
  5. Tarjoa salsaa tortillojen tai nachojen kanssa.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »