Kiivisalsa – pirteän hedelmäinen lisuke tortillojen ja nachojen kaveriksi
45 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
30 minKiivisalsa on herkullinen lisuke, josta löytyy rutkasti makua. Kiivin seuralaisina ihastuttavat mandariini, granaattiomena sekä tuoreet yrtit. Käytä perinteisen salsan tapaan ja ylläty!
GL
VE
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 4.2.2020

Kiivisalsa – pirteän hedelmäinen lisuke tortillojen ja nachojen kaveriksi
Reseptin ainekset (6 annosta)
Kiivisalsa
- 1iso punasipuli
- 3isoa, kypsää kiiviä
- 2mandariinia
- 1granaattiomena
- ½kurkkua
- 2 dlminttua ja korianteria hienonnettuna
Vinegretti
- ¾ dloliiviöljyä
- 2 rklpunaviinietikkaa
- 1 ½ rklruokosokeria
- 1 rklkorianterinsiemeniä
- ¾ tlsuolaa
- ½ tlchilihiutaleita
Kiivisalsa valmistuu näin:
- Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi puolirenkaiksi.
- Mittaa vinegretin ainekset kattilaan. Kuumenna, kunnes sokeri on liuennut. Nosta kattila liedeltä ja kaada joukkoon sipulit. Anna maustua ja jäähtyä 30 minuuttia.
- Kuori kiivit ja puolita ne pitkittäin. Puolita uudelleen pitkittäin ja leikkaa sitten sektoreiksi. Kuori mandariinit ja erottele palat toisistaan. Leikkaa palat kolmeen osaan. Viillä granaattiomenan kuoren ympäri viilto ja pyöritä puolikkaat käsin irti toisistaan. Poimi siemenet. Leikkaa kurkku paloiksi.
- Sekoita hedelmät kulhossa ja lisää täysin jäähtyneet sipulit liemineen ja yrtit.
- Tarjoa salsaa tortillojen tai nachojen kanssa.