Maku

Kiiviraakakakku – valloittavan vihreä herkku lumoaa raikkaalla maullaan

14 h 40 min
{
Aktiivinen40 min
Passiivinen14 h
Kiiviraakakakku saa raikkaan makunsa kiivin lisäksi inkivääristä sekä lime- ja sitruunamehusta. Tässä vegaanisessa ja gluteenittomassa ohjeessa raakakakun pohja valmistetaan pähkinöiden sijaan auringonkukansiemenistä.
GL
VE
0
0
Kuvat Timo Pyykkö


Ainekset (25 palaa)

Pohja

  • 1½ dlkurpitsansiemeniä
  • 1 rklkookosöljyä
  • 1 dlkaurahiutaleita (gluteenittomia)
  • 200 gpehmeitä taateleita
  • 1 rklagavesiirappia
  • ¼ tlsuolaa

Täyte

  • 1¾ dl kookosöljyä
  • 3 dlauringonkukansiemeniä
  • 3 dlkookoshiutaleita
  • 1½ dllime- tai sitruunamehua
  • 1¼ dlagave- tai vaahterasiirappia
  • 2kiiviä
  • 1avokado
  • 3cm:n palatuoretta inkivääriä kuorittuna
  • 1 dltuoretta babypinaattia tiiviisti mitattuna
  • 1 dltuoretta minttua
  • ¼ tl aitovanljajauhetta

Päälle

  • 4kiiviä (2 keltaista ja 2 vihreää)
Tulosta

Kiiviraakakakku valmistetaan näin:

  1. Liota täytteen siemeniä noin 2 tuntia ja valuta vesi hyvin pois.
  2. Sulata pohjan kookosöljy vesihauteessa. Valmista pohja mittaamalla kaikki ainekset monitoimikoneen kulhoon ja aja tasaiseksi. Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (25 cm x 25 cm).
  3. Sulata täytteen kookosöljy vesihauteessa. Mittaa kaikki täytteen ainekset monitoimikoneen leikkuuterälliseen kulhoon ja aja seos tasaiseksi. Maistele sopiva makeus.
  4. Levitä täyte pohjan päälle ja tasoita pinta lusikalla.
  5. Leikkaa koristeeksi tulevat kiivit ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne limittäin kakun pinnalle.
  6. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Vinkki!

Jos raakakakkua jää yli, voit pakastaa kakun valmiina paloina. Tällöin kakkupala sulaa nopeasti herkkuhetkeä varten.

MITÄ PIDIT?
0