Maku

Kiivi-kookostäytekakku

2 h 30 min
3
2

Kiivi-kookostäytekakku

Eksoottinen kiivi-kookostäytekakku saa täytteekseen kookoskiisseliä ja tuoretta kiiviä. Vihreät kiivit koristavat kakun pinnan ja reunat viimeistellään kermavaahdolla.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 palaa)

Kakkupohja

  • 6 kplmunaa
  • 2 1/4 dlsokeria
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlperunajauhoja
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta

Kostutus

  • 1 dlomenatäysmehua

Kiivi-kookostäyte

  • 800 gkookosmaitoa
  • 4 rklsokeria
  • 6 rklmaissitärkkelystä
  • 3 dlomenahilloa
  • 3 kplkiiviä

Koristeluun

  • 5 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
  • 2 rklsokeria
  • 2 dlomenahilloa
  • 2 kplkiiviä

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN2 h
PASSIIVINEN30 min

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi munavaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

Voitele ja korppujauhota vuoka (ø 24 cm).

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 1/2 tuntia. Varmista kypsyys cocktailtikulla. Jäähdytä kakku ennen kumoamista.

Pane kookosmaito, sokeri ja maissitärkkelysjauhot paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen pari minuuttia.

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Nosta alin levy leivinpaperoituun irtopohjavuokaan. Kostuta mehulla.

Levitä puolet hiukan jäähtyneestä kiisselistä vuokaan pohjan päälle, ja kiisselin päälle puolet hillosta.

Nosta toinen kakkulevy vuokaan ja kostuta mehulla. Levitä päälle kiisseli ja loppu hillo.

Nosta kolmas kakkulevy vuokaan. Peitä kelmulla ja anna vetäytyä viileässä muutama tunti.

Nosta kakku leivinpaperin avulla tarjoiluastialle ennen koristelua.

Vatkaa rasvavalmiste ja sokeri vaahdoksi. Kuori ja viipaloi kiivit.

Levitä kakun päälle hillo ja kiiviviipaleet. Sivele kiivien pinnalle hiukan hilloa, jotta viipaleet eivät kuivahda pinnasta.

Pursota lopuksi kiivi-kookostäytekakun reunoille vaahto.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä