Maku

Kiinalaiset kananpojankoivet

2 h 45 min
5
0

Kiinalaiset kananpojankoivet

GL
LA
MA
MU
0
5
Kiinalaiset kananpojankoivet maustetaan valkosipulilla, chilillä ja inkiväärillä. Työnnä kiinalaisten kananpojankoipien mausteseos nahkan alle, niin maut imeytyvät tehokkaasti lihaan.
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 400 gbroilerin koipia (tai 4 kpl koipi-reisiä)

Mausteseos

  • 1 rklrypsiöljyä
  • 3 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1 kpltuoretta chiliä (hienonnettuna)
  • 2 rkltuoretta inkivääriä (hienonnettuna)
  • 1 tlsuolaa

Voiteluliemi

  • 3 rklsoijakastiketta
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 2 rklfariinisokeria
  • 1 rklviinietikkaa
  • 2 kpltähtianista

Tee näin

2 h 45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN2 h 30 min

Kiinalaiset kananpojankoivet valmistuvat näin:

Sekoita öljyn joukkoon valkosipuli-, chili- ja inkiväärisilput sekä suola. Työnnä mausteseos broilerien nahkojen alle. Pane koivet uunivuokaan. Anna maustua pari tuntia tai vaikka yön yli jääkaapissa.

Kiehauta liemiainekset kattilassa.

Kaada liemi broilerien päälle.

Kypsennä kiinalaisia kananpojankoipia 200 asteessa ensin folion alla noin 20 minuuttia. Poista folio ja valele koipia liemellä. Kypsennä edelleen liemellä pari kertaa valellen, kunnes kananpojankoivet ovat paksuimmasta kohdasta täysin kypsiä.

*Keitä kiinalaisten kananpojankoipien lisukkeeksi täysjyvänuudeleita ja vokkaa nuudeleiden mausteeksi paprikaa ja chiliviipaleita.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä