Kotivinkki

Kierreleivät

1 h
0
0

Kierreleivät

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 2 dlvettä
  • 1 dlappelsiinimehua
  • 25 ghiivaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlsokeria
  • ½ dlöljyä
  • noin 3 dlhiivaleipäjauhoja
  • noin 3 dljyväisiä sämpyläjauhoja

Täyte:

  • 1 dlkivettömiä oliiveja
  • ½ dlpestokastiketta

Päälle:

  • 1 rkljuustokuminan eli jeeran siemeniä

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN1 h

1. Sekoita veteen appelsiinimehu ja lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Liota hiiva nesteen joukkoon.

2. Lisää nesteeseen suola, sokeri ja öljy.

3. Lisää jauhot taikinaan vähitellen, koko ajan vaivaten. Alusta taikina tasaiseksi. Kohota taikina lämpimässä paikassa liinan alla noin 30 minuuttia.

4. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja jaa se kahtia. Kauli molemmista taikinapaloista suorakaiteen muotoinen levy.

5. Silppua oliivit pieneksi hakkelukseksi. Levitä pesto ja oliivisilppu taikinalevyjen päälle.

6. Kääri taikinalevyt tiukoiksi rulliksi. Kieputa taikinarullia kierteisiksi ja solmi ne ympyrän muotoon. Litistä kiinnityskohtaa, jotta solmu pysyy kiinni paistettaessa. Kohota leipiä vielä noin 20 minuuttia.

7. Voitele leivät vedellä ja ripottele päälle siemenet. Paista leipiä uunin keskiritilätasolla 200 asteessa 25–30 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin värisiä ja kypsiä.

Vinkki!

Vinkki: Laita uuniin pieni kipollinen vettä paistamisen ajaksi. Vesihöyryn avulla saat leipään rapean pinnan.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä