Kotivinkki

Pistä pohja spiraalille! Näyttävä kieputuskakku valmistetaan kuin jättimäinen kääretorttu

1 h 10 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen40 min
Kieputuskakku valmistetaan kuin kääretorttu, mutta yhden pitkulaisen rullan sijaan pohjasta leikattavat suirot kierretään kauniisti kakun muotoon. Koristele juhlien takuuvarma hitti tuoreilla boysenmarjoilla ja syötävillä kukilla.
4.6
1
Teksti Mika Rampa
Kuvat Hannes Paananen


Ainekset (10 annosta)

Pohja

  • 4munaa
  • 1½ dlsokeria
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • ½ dlperunajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlkardemummaa
  • ¼ tsuolaa

Täyte

  • 1 dl + 3 rklboysenmarjahilloa
  • 500 g mascarponejuustoa

Koristeeksi

  • 250 gkarhunvatukoita
  • marenkia
  • syötäviä kukkia (esim. pelargoni ja leimunkukka)
Tulosta

Kieputuskakku leivotaan näin:

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään toisessa kulhossa. Siivilöi jauhoseos vaahtoon ja sekoita varovasti nostellen.
  2. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja levitä tasaisesti reunoja myöten. Paista pohjaa uunin keskitasolla 200 asteessa 6–8 minuuttia.
  3. Ripottele toisen leivinpaperin päälle sokeria ja kumoa kypsä torttulevy paperille. Irrota pohjapaperi varovasti, kun pohja on vielä lämmin, mutta jätä se tortun päälle, kunnes pohja on täysin jäähtynyt.
  4. Levitä pohjan päälle ohut kerros (noin 3 lusikallista) boysenmarjahilloa.
  5. Sekoita mascarponejuusto ja desi boysenmarjahilloa kulhossa. Levitä täyte hillokerroksen päälle tasaisesti veitsen avulla.
  6. Leikkaa reunat suoriksi ja jaa pohja sahalaitaisella veitsellä noin 5 sentin levyisiksi suikaleiksi. Rullaa ensimmäinen kakkusuikale ja nosta rulla tarjoiluastialle. Kierrä loput suikaleet palan ympärille isoksi rullaksi.
  7. Koristele kieputuskakku tuoreilla karhunvatukoilla, marenkimurulla ja syötävillä kukilla.
MITÄ PIDIT?
4.6
1 kommentti