4,5(11)
Pistä pohja spiraalille! Näyttävä kieputuskakku valmistetaan kuin jättimäinen kääretorttu
1 h 10 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 40 min
Kieputuskakku valmistetaan kuin kääretorttu, mutta yhden pitkulaisen rullan sijaan pohjasta leikattavat suirot kierretään kauniisti kakun muotoon. Koristele juhlien takuuvarma hitti tuoreilla boysenmarjoilla ja syötävillä kukilla.
14.5.2020
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
10 annosta
Pohja
4munaa
1½ dlsokeria
1 dlvehnäjauhoja
½ dlperunajauhoja
1 tlleivinjauhetta
1 tlkardemummaa
¼ tsuolaa
Täyte
1 dl + 3 rklboysenmarjahilloa
500 g mascarponejuustoa
Koristeeksi
250 gkarhunvatukoita
marenkia
syötäviä kukkia (esim. pelargoni ja leimunkukka)

Kieputuskakku leivotaan näin:

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään toisessa kulhossa. Siivilöi jauhoseos vaahtoon ja sekoita varovasti nostellen.
  2. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja levitä tasaisesti reunoja myöten. Paista pohjaa uunin keskitasolla 200 asteessa 6–8 minuuttia.
  3. Ripottele toisen leivinpaperin päälle sokeria ja kumoa kypsä torttulevy paperille. Irrota pohjapaperi varovasti, kun pohja on vielä lämmin, mutta jätä se tortun päälle, kunnes pohja on täysin jäähtynyt.
  4. Levitä pohjan päälle ohut kerros (noin 3 lusikallista) boysenmarjahilloa.
  5. Sekoita mascarponejuusto ja desi boysenmarjahilloa kulhossa. Levitä täyte hillokerroksen päälle tasaisesti veitsen avulla.
  6. Leikkaa reunat suoriksi ja jaa pohja sahalaitaisella veitsellä noin 5 sentin levyisiksi suikaleiksi. Rullaa ensimmäinen kakkusuikale ja nosta rulla tarjoiluastialle. Kierrä loput suikaleet palan ympärille isoksi rullaksi.
  7. Koristele kieputuskakku tuoreilla karhunvatukoilla, marenkimurulla ja syötävillä kukilla.
1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo