Maku

Kevyt vihreiden kasvisten salaatti

50 min
5
3

Kevyt vihreiden kasvisten salaatti

MU
GL
3
5
Teksti Elisa Johansson
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 200 gruusukaalia
  • 150 gparsakaalia
  • 150 gvihreitä papuja
  • 150 gherneenpalkoja
  • 1 kplvihreää paprikaa
  • 4 kplkevätsipulia

Kastike

  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 2 rklviinietikkaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlyrttimaustesekoitusta (suolaton)
  • 1/4 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 1 kpljääsalaattia ruukussa
  • 200 gkurttukaalia
  • 200 graejuustoa
  • 3 rklkurpitsansiemeniä

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Keitä ruusukaaleja kiehuvassa vedessä noin 10 minuuttia. Lisää 5 minuutin kiehumisen jälkeen kattilaan parsakaalin nuput ja vihreät pavut. Lisää sokeriherneen palot lopuksi ja anna kiehua muutaman minuutin ajan. Valuta ja jäähdytä kasvikset.

Pese ja pilko paprika ja silppua kevätsipulin varret.

Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja kaada kulhoon keitettyjen kasvisten, pilkottujen paprikoiden ja kevätsipulin joukkoon. Sekoita ja anna maustua vähintään puoli tuntia.

Asettele salaattikulhon tai lautasten pohjalle jääsalaattia ja suikaloitua kurttukaalia, kaada päälle marinoituneet vihreät kasvikset. Ripottele pintaan raejuusto ja kurpitsansiemenet. Nauti kevyt vihreiden kasvisten salaatti tuoreen leivän kanssa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä