Maku

Kevyt vadelmakakku

24 h 50 min
5
0

Kevyt vadelmakakku

GL
0
5
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Tulosta
Mainos

Ainekset (18 annosta)

Kakkulevy

  • 3 kplmunaa
  • 1 1/4 dlsokeria
  • 1 1/4 dlperunajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 8 kplliivatelehteä
  • 1/2 dltäysmehua
  • 2 1/2 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 500 gmaitorahkaa
  • 2 dlsokeria
  • 300 gvadelmia

Koristeluun

  • 2 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
  • 1 rklsokeria
  • 1 dlvadelmia
  • 1 rklsitruunamelissaa

Tee näin

24 h 50 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN24 h

Voitele leivinpaperi kevyesti ja kuumenna uuni 200 asteeseen.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä perunajauhot ja leivinjauhe ja siivilöi seos munavaahtoon koko ajan kevyesti sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperin päälle ja tasoita. Nosta pelti uuniin ja paista noin 8 minuuttia.

Vuoraa pyöreäpohjainen (noin 2 l) kulho kelmulla. Leikkaa kakkulevystä noin 10 kolmiota ja aseta ne kapea kärki alaspäin kulhon reunoille.

Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Kuumenna täysmehu mikrossa tai liedellä, puristele liivatelehdistä liotusvesi pois ja liuota lehdet kuumaan täysmehuun.

Vatkaa jääkaappikylmä vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita rahka ja sokeri keskenään huolellisesti. Lisää jäähtynyt mehu-liivateseos, vaniljakastikevaahto ja jäiset vadelmat rahkaan. Kaada täyte kulhoon. Painele kakkulevystä yli jääneet palat täytteen päälle. Peitä kulho kelmulla, nosta jääkaappiin hyytymään ja anna hyytyä seuraavaan päivään.

Kumoa vadelmakakku tarjoiluvadille ja poista kelmu. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi ja pursota vaahdosta koristenauhat kupolin päälle. Koristele kevyt kakku vadelmilla ja vadelmalehdillä tai tuoreyrteillä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä