Maku

Kevyt rucolapizza

1 h 15 min
4
0

Kevyt rucolapizza

MU
0
4
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (3 kpl)

Pohja

  • 2 dlvettä
  • 25 ghiivaa
  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • 4 dlvehnäjauhoja

Täyte

  • 1 dltomaattipyreetä
  • 1 dlpaseerattua tomaattia
  • 3 tloreganoa

Pinnalle

  • 1 kplavomaankurkkua
  • 1 kplsipulia
  • 1/2 kplpunaista paprikaa
  • 1/4 tlaromisuolaa
  • 1/4 tlpippurisekoitusta
  • 100 grucolaa
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 200 grasvatonta raejuustoa

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN40 min

Mittaa pizzataikinan vesi, hiiva, öljy ja suola taikinakulhoon. Lisää jauhot ja alusta pehmeän kimmoisa taikina. Peitä ja anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.

Sekoita tomaattipyree, paseerattu tomaatti tai ketsuppi ja oregano.

Kuori ja kuutioi avomaankurkku ja sipuli. Poista paprikasta siemenet ja kuutioi puolikas. Sekoita kuutiot, rucolanlehdet ja mausteet kulhossa ja valuta oliiviöljy päälle.

Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja jaa se kolmeen osaan. Taputtele taikinat palloiksi ja pyörittele ne jauhotetuin sormin ohuiksi, Ø noin 23 cm pohjiksi. Nosta pohjat leivinpaperoiduille pelleille ja jaa tomaattitäyte päälle.
Paista pizzaa uunissa noin 7 minuuttia, kunnes pohjat ovat kauniin ruskeita ja rapeita.

Levitä kasvikset ja juustonokareet kuuman pizzan päälle ja nauti saman tien.

•Pizzan paistaminen onnistuu myös kuvulla varustetussa grillissä. Pane pohja pizzakiven päälle, lisää täytteet ja paista kuvun alla.

•Lämminleipä-tyyppinen pizza syntyy, kun panet pohjaksi perunarieskan ja täytteeseen savukalahippuja tai kinkkusuikaleita.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä