Maku

Kevyt punainen kasvispata

40 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
15 min
GL
KA
LA
MA
MU
4
0
Julkaistu: 19.7.2005


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 1 rklruokaöljyä
  • 2 kplporkkanaa (lohkottuna)
  • 1/2 kplpalsternakkaa (lohkottuna)
  • 1 kplsipulia (pilkottuna)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (murskattuna)
  • 1/2 kplkesäkurpitsaa (viipaloituna)
  • 1 kplpunaista paprikaa (kuutioituna)
  • 1/3 dltomaattipyreetä
  • 400 gtomaattimurskaa
  • 1 kplkasvisliemikuutiota
  • 1 tltimjamia
  • 1/2 dlmakeaa chilikastiketta
  • 4 dlvettä
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 2 dllinssejä (punainen)
Tulosta

Kuumenna öljy kattilassa ja lisää joukkoon porkkanat ja palsternakka. Anna juuresten kypsyä hetken aikaa. Lisää joukkoon sipulit, valkosipulit, kesäkurpitsa ja paprika. Anna seoksen kuumentua aina välillä sekoitellen. Sekoita tomaattipyree ja -murska kasvisten joukkoon ja mausta kasvisliemikuutiolla, timjamilla ja chilikastikkeella. Lisää joukkoon vesi ja laakerinlehdet ja anna padan kiehahtaa. Ripottele joukkoon punaiset linssit ja anna kiehua hiljalleen vielä 10–15 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä. Tarkista kasvispadan maku.

Tarjoa kevyt punainen kasvispata tuoreen leivän kera.

•Valmista kevyt punainen kasvispata edellisenä päivänä ja lämmitä tarjolle kiireisenä päivänä.

Kommentoi »