Teksti
Kuvat
Julkaistu: 19.7.2005

Kevyt punainen kasvispata
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 1 rklruokaöljyä
- 2 kplporkkanaa (lohkottuna)
- 1/2 kplpalsternakkaa (lohkottuna)
- 1 kplsipulia (pilkottuna)
- 2 kplvalkosipulinkynttä (murskattuna)
- 1/2 kplkesäkurpitsaa (viipaloituna)
- 1 kplpunaista paprikaa (kuutioituna)
- 1/3 dltomaattipyreetä
- 400 gtomaattimurskaa
- 1 kplkasvisliemikuutiota
- 1 tltimjamia
- 1/2 dlmakeaa chilikastiketta
- 4 dlvettä
- 2 kpllaakerinlehteä
- 2 dllinssejä (punainen)
Kuumenna öljy kattilassa ja lisää joukkoon porkkanat ja palsternakka. Anna juuresten kypsyä hetken aikaa. Lisää joukkoon sipulit, valkosipulit, kesäkurpitsa ja paprika. Anna seoksen kuumentua aina välillä sekoitellen. Sekoita tomaattipyree ja -murska kasvisten joukkoon ja mausta kasvisliemikuutiolla, timjamilla ja chilikastikkeella. Lisää joukkoon vesi ja laakerinlehdet ja anna padan kiehahtaa. Ripottele joukkoon punaiset linssit ja anna kiehua hiljalleen vielä 10–15 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä. Tarkista kasvispadan maku.
Tarjoa kevyt punainen kasvispata tuoreen leivän kera.
•Valmista kevyt punainen kasvispata edellisenä päivänä ja lämmitä tarjolle kiireisenä päivänä.