Maku

Kevyt perunasalaatti – raikas lisuke täynnä makua

1 h 50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h 30 min
Kevyt perunasalaatti on ihanan raikas mutta silti maukas lisä ruokapöytään. Omena ja retiisi tuovat tähän reseptiin ihanan kirpsakan lisän.
GL
KA
LA
MA
MU
0
0
Julkaistu: 24.8.2008


Ainekset (3 annosta)

Kevyt perunasalaatti

  • 500 gperunaa
  • 150 gvihreitä papuja
  • 1omena
  • 100 gretiisejä
  • 2kesäsipulia

Kastike

  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 2 rklomenaviinetikkaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
Tulosta

Kevyt perunasalaatti valmistuu näin:

  1. Pese perunat puhtaiksi. Keitä kypsiksi. Lisää kiehumisen loppuvaiheessa pavut perunoiden sekaan ja anna kypsyä muutama minuutti. Kaada keitinvesi pois ja jäähdytä kasvikset.
  2. Leikkaa perunat 4–6 osaan ja puolita pavut. Kuori ja kuutioi omena. Viipaloi retiisit ja hienonna sipulinvarret. Sekoita kaikki kasvikset keskenään salaatiksi.
  3. Valmista kastike sekoittamalla ainekset keskenään. Kaada kastike perunasalaatin joukkoon ja anna maustua viileässä puolisen tuntia.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen perunasalaatin resepti!

Kommentoi »