Maku

Kevyt lohivokki

50 min
4.3
0

Kevyt lohivokki

GL
LA
MA
MU
0
4.3
Lohivokki on ruoka, johon pätevät kaikki hyvät adjektiivit; kevyt, nopea, helppo ja herkullinen. Jos haluat nopeuttaa valmistusta entisestään, käytä pakasteena löytyviä lohikuutioita. Suosittelemme!
Teksti Elisa Johansson
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 300 glohifileetä (kuutioituna)
  • 2 rklsoijakastiketta
  • 2 tlinkivääritahnaa
  • 200 gparsakaalia (pakaste)
  • 3 kplporkkanaa
  • 150 glanttua
  • 1/2 kplpurjoa
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 2 rklsoijakastiketta
  • 1 tlinkivääritahnaa
  • 100 gituja

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Lohivokki valmistuu näin:

Kaada lohikuutiot kulhoon. Sekoita keskenään soijakastike ja inkiväärimurska. Kaada kalojen päälle, anna kalojen maustua puolisen tuntia.

Ota parsakaalit pakastimesta sulamaan huoneenlämpöön.

Kuori porkkanat ja lanttu. Leikkaa juurekset ohuiksi tikuiksi. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa puolirenkaiksi.

Kuumenna öljy vokkipannussa, lisää juurekset ja paista hetki. Lisää soijakastike, inkiväärimurska ja lohikuutiot marinadeineen.

Paista muutama minuutti ja lisää parsakaalit.

Lisää hetken kuluttua purjo ja idut.

Kuumenna lohivokki nopeasti ja tarjoa heti.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä