Maku

Kevyt kuha-juurespata

45 min
MU
4
0


 

Tulosta
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (4 annosta)

  • 500 glanttua
  • 200 gjuuriselleriä
  • 2 kplporkkanaa
  • 1 kplsipulia
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklcurrytahnaa (keltaista)
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 4 dlkasvislientä
  • 3/4 tlsuolaa
  • 400 gkuhaa (fileinä)
  • 2 rklsitruunamehua

Lisäksi

  • 1 dlmaustamatonta jogurttia (rasvaa 2,5 %)

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN25 min

Kuori ja kuutioi lanttu, selleri ja porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kiehauta currytahna öljyssä paistokasarin pohjalla. Lisää juurekset ja kuullota 5 minuuttia. Kaada joukkoon kasvisliemi.

Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia.

Käsittele kalafileet halutessasi ruodottomiksi leikkaamalla kiilamainen pala pois ruotojen suuntaisesti. Paloittele kalat reiluiksi kuutioiksi. Lisää ne padan päälle, älä sekoita. Hauduta vielä 5–10 minuuttia, kunnes kala on kypsää.

Mausta sitruunamehulla. Kääntele pata varovasti sekaisin. Tarkista maku. Tarjoa kevyt kuha-juurespata jogurttisilmän kanssa.

MITÄ PIDIT?
4