Maku

Kevyt kasvis-katkarapusalaatti

30 min
5
0

Kevyt kasvis-katkarapusalaatti

KA
LA
MA
MU
0
5
Teksti Elisa Johansson
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 5 dlvettä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 1/2 dlohrasuurimoita
  • 4 kplporkkanaa
  • 300 gparsakaalia
  • 300 gkeräkaalia
  • 250 gkirsikkatomaattia
  • 180 gkatkarapuja (pakaste) (valkosipuli-yrttimaustettuina)

Kastike

  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlpippurisekoitusta

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Kiehauta suolalla maustettu vesi. Lisää ohrasuurimot ja keitä kypsiksi noin 20 minuuttia.

Kuori porkkanat. Paloittele porkkanat ja parsakaali. Kuumenna kattilassa vettä ja keitä kasviksia noin 5 minuuttia.

Leikkaa kaali suikaleiksi ja halkaise tomaatit. Sekoita keskenään kaali, valutetut keitetyt kasvikset, kypsät lämpimät ohrasuurimot ja jäiset katkaravut.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kasvis-katkarapusalaatin joukkoon. Lisää myös tomaatit ja nosta katkarapusalaatti jääkaappiin maustumaan hetkeksi ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä