Kevyet vadelmasilmäpullat

1 h 55 min
3
0

Kevyet vadelmasilmäpullat

Teksti Matleena Lahti
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 kpl)

Taikina

  • 2 dlvettä
  • 25 ghiivaa
  • 1/2 dlsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 tlkardemummaa
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 1/4 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)

Sitruunakiisseli

  • 1 1/2 dlvettä
  • 1 dlsitruunamehua
  • 1/2 dlsokeria
  • 2 kplkeltuaista
  • 1 rklperunajauhoja

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Koristelu

  • 1 dlvadelmia
  • 1/4 dlraesokeria

Tee näin

1 h 55 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN1 h 10 min

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma, sitruunan kuoriraaste sekä puolet jauhoista. Alusta loput jauhot taikinaan ja lisää lopuksi rasva. Anna taikinan kohota noin puoli tuntia ja valmista sillä välin sitruunakiisseli.

Mittaa kaikki kiisselin ainekset kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli saostuu. Anna kiisselin jäähtyä.

Leivo kohonneesta taikinasta 8 pyöreää pullaa ja kohota ne pellillä.

Painele juomalasilla kohonneisiin pulliin syvennykset ja voitele reunat munalla. Jaa sitruunakiisseli pohjille ja koristele vadelmilla ja raesokerilla. Paista vadelmasilmäpullia 225 asteessa noin 10 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä