Maku

Kevyet lohiperhoset

35 min
0
1

Kevyet lohiperhoset

GL
LA
MA
MU
1
0
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 460 glohifileetä
  • 2 dlomenatäysmehua
  • 3/4 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Koristeluun

  • 3 rkltuoretta tilliä
  • 1/2 kplsitruunaa (lohkottuna)

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN20 min

Muotoile lohifileestä perhosia. Pane lohiperhoset uunivuokaan ja kaada päälle mehu. Mausta kalat suolalla ja pippurilla. Nosta vuoka 200-asteiseen uuniin ja kypsennä 15–20 minuuttia.

Koristele kalavati tillillä ja sitruunalohkoilla juuri ennen tarjoilua. Tarjoa kevyet lohiperhoset uusien tilliperunoiden ja salaatin kanssa.

•Voit halutessasi myös paistaa tai pariloida lohiperhoset. Pirteän kevätsalaatin runsas kastike riittää hyvin koko aterian kastikkeeksi.

•Pane uudet perunat kiehuvaan suolalla ja tillinvarsilla maustettuun veteen samaan aikaan, kun työnnät kalavuoan uuniin. Keitä perunoita alhaisella lämmöllä kannen alla 15 minuuttia, kokeile välillä kypsyyttä. Voit tarjota kypsennetyt perunat myös marinoituna. Tarvitset neljälle hengelle noin kilon perunoita. Jos perunat ovat pieniä, halkaise ne, jos ne ovat isompia, leikkaa ne useammaksi lohkoksi. Pane perunat kulhoon. Sekoita marinadi: 1 rkl sitruunamehua, 1 tl valkoviinietikkaa, 1 pieni valkosipulinkynsi hienoksi hakattuna, 1 rkl sokeria, 1 tl suolaa, mustapippuria myllystä, 2 rkl öljyä, 1 dl hienonnettua persiljaa. Yhdistä ainekset, sekoita hyvin ja kaada marinadi perunoille ja sekoittele. Tarjoa lohiperhosten kanssa lämpimänä tai kylmänä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä