Maku

Kevyet kalapyörykät ja tillikastike

40 min
4
0

Kevyet kalapyörykät ja tillikastike

MU
GL
0
4
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Uzi Varon
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 500 gahvenia
  • 3 rklperunajauhoja
  • 1 tlsitruunapippuria (suolaton)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 2 dlruokakermaa (rasvaa 5 %, vähälaktoosinen)
  • 2 dlkevytmaitoa

Kiettämiseen

  • 10 dlvettä
  • 1 1/2 kplkalaliemikuutioita

Tillikastike

  • 3 dlkalalientä
  • 1 dlruokakermaa (rasvaa 5 %, vähälaktoosinen)
  • 2 rklvaaleaa kastikesuurustetta
  • 1/2 rklsitruunamehua
  • 75 gtuoretta tilliä (silputtuna)

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN30 min

Leikkaa kalafileet pienemmiksi paloiksi ja hienonna ne monitoimikoneessa. Lisää joukkoon perunajauhot, sitruunapippuri, suola, valkopippuri, kerma ja maito. Anna koneen käydä, kunnes seos on kuohkeaa ja tasaista.

Kuumenna vesi kattilassa ja lisää joukkoon kalaliemikuutiot. Muotoile kalaseoksesta kahden ruokalusikan avulla pyöryköitä ja tiputa ne hiljalleen kiehuvaan kalaliemeen. Anna pyöryköiden kypsyä 8–10 minuuttia. Nosta kalapyörykät reikäkauhalla kannelliseen astiaan, jotta ne eivät jäähtyisi välillä. Kalapyörykät kannattaa kypsentää useammassa erässä.

Siivilöi kalaliemi toiseen kattilaan. Lisää joukkoon ruokakerma ja anna kiehahtaa. Suurusta kastike ja lisää lopuksi joukkoon sitruunamehu ja tillisilppu.

Tarjoa kevyet kalapyörykät tillikastikkeen, pinaattiperunasoseen ja kasvisten kera.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä