Maku

Kevyet haukipullat

45 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen25 min
4.22
1
Kuvat Kirsi Salovaara


Ainekset (6 annosta)

  • 500 ghaukea
  • 1 kplpurjoa
  • 1 kplmunaa
  • 200 granskankermaa (rasvaa 15-18 %)
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 1/2 dlkorppujauhoja
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 4 rkltuoretta tilliä
Tulosta

Jauha ruodottomaksi fileoidut haukifileet monitoimikoneessa. Lisää joukkoon pesty ja paloiteltu purjo sekä muut ainekset. Sekoita nopeasti. Anna massan vetäytyä kylmässä noin 10 minuuttia.

Pyöritä kalamassasta kämmenissä soikeita pullia. Nosta haukipullat leivinpaperille uunipannulle ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Voit vaihtoehtoisesti paistaa taikinasta kalapihvejä pannulla.

•Tarjoa kalapullien kanssa sitruunan kuorella ja -mehulla maustettua perunamuusia. Lisää muusiin myös tilkka maitoa, ripaus suolaa ja sokeria sekä vähän rasiamargariinia tai voita.

•Tee kala-aterialle herkullinen punakaalisalaatti. Lisää ohueksi suikaloidun punakaalin joukkoon porkkanasuikaleita ja rusinoita. Kostuta ja mausta salaatti öljy-viinietikkakastikkeella.

MITÄ PIDIT?
4.22