Maku

Kevennetyt falafelpihvit

30 min
4
1

Kevennetyt falafelpihvit

KA
LA
MA
1
4
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 4 kplporkkanaa
  • 230 gkikherneitä (säilyke)
  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 kplmunaa
  • 1 dlkorppujauhoja
  • 1 rklmakeaa chilikastiketta
  • 1 tljuustokuminaa
  • 3/4 tlsuolaa

Pinnalle

  • 1/2 dlkorppujauhoja
  • 1 rkloliiviöljyä

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi (esimerkiksi monitoimikoneella). Vaihda monitoimikoneeseen leikkuuterä ja lisää kulhoon valutetut kikherneet, hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet, muna, korppujauhot, chilikastike ja mausteet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Mittaa korppujauhot lautaselle. Ota kahdella ruokalusikalla nokareita taikinasta, kääntele ne kevyesti korppujauhoissa ja nosta leivinpaperoidulle pellille. Taputtele lusikalla pieniksi pihveiksi.

Sivele falafelpihvien pintaan kevyesti öljyä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. (Nosta loppuvaiheessa halutessasi ylemmälle tasolle, jotta falafelpihvit saavat kauniin värin.)

Tarjoa kevennettyjen falafelpihvien lisäksi keitettyä kvinoaa tai täysjyväcouscousia ja sitruunalla maustettua jogurttikastiketta.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä