Maku

Keveä smoothie-marenkitorttu

3 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
3 h
GL
3
0
Julkaistu: 2.9.2007


Ainekset (10 annosta)

Pohja

  • 4 kplvalkuaista
  • 2 1/2 dltomusokeria
  • 1 tlsitruunamehua
  • 2/3 rklperunajauhoja
  • 1/2 dltuoretta minttua

Täyte

  • 2 kplliivatelehteä
  • 3 dlmansikoita
  • 1/2 kplbanaania
  • 1 dlmaustamatonta jogurttia (rasvaa 2,5 %)
  • 1 rklsokeria
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta

Koristeluun

  • 5 dlmansikoita
Tulosta

Kuumenna uuni 100 asteeseen. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen vaahdottamisen loppupuolella.

Lisää kovan marenkivaahdon joukkoon mehu, siivilöity perunajauho sekä hienonnettu minttu edelleen voimakkaasti vatkaten. Levitä terävähuippuisesta marengista vajaa puolet leivinpaperin päälle Ø 18 cm ympyräksi. Pursota loput marenkimassasta kauniisti tortun reunoiksi. Paista marenkilevyä noin 1 1/2 tuntia. Valmis marenki on rapea päältä ja vaahtomainen sisältä.

Noin puolessa välin marenkipohjan paistoa upota liivatteet kylmään veteen likoamaan. Soseuta mansikat ja banaani sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää joukkoon jogurtti ja mausta seos sokerilla sekä sitruunan kuorella. Liuota liivatteet kuumaan mehutilkkaan. Kaada liivateseos ohuena nauhana mansikkasoseeseen. Nosta täyte jääkaappiin hyytymään.

Levitä hieman hyytynyt smoothieseos jäähtyneen marenkipohjan syvennykseen. Anna smoothie-marenkitortun hyytyä kylmässä. Koristele smoothie-marenkitorttu tuoreilla mansikoilla.

•Pursottamisen sijaan voit levittää marenkimassan lastan tai lusikan avulla pellille. Jätä keskelle hieman syvennystä. Marenkipohjan voit valmistaa hyvissä ajoin ennen tarjoilua, koska se säilyy hyvin pakattuna kuivassa paikassa pari päivää. Smoothieseokseen sopii erinomaisesti myös muut marjat, kuten mustikat ja herukat.

•Kokeile sitruunamehun ja -kuoriraasteen tilalla limettiä.
Kommentoi »