Maku

Kevätkananpoikaa & Pastaa tomaattikastikkeessa

0
0

Kevätkananpoikaa & Pastaa tomaattikastikkeessa

Kevätkananpoikaa saa onneksi nykyään ympäri vuoden. Liha on pehmeää ja maukasta.
Teksti Onko Nälkä?
Kuvat Onko Nälkä?
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 4 kplkevätkananpoikaa
  • 50 ghuoneenlämpöistä voita
  • 1 kplappelsiinin kuorta hienoksi raastettuna (mieluiten luomu)
  • 2 rkloliiviöljyä (1 tölkki)
  • 1 kplsipuli silputtuna
  • 2 kplvalkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 1 dlvalkoviiniä
  • 1 kplMutti kirsikkatomaattia (1 tölkki)
  • 5 dlkanalientä
  • 2 rkltomaattipyreetä
  • 1 tlkuivattua oreganoa
  • 1 tlsuolaa ja mustapippuria (½tl molempia)
  • 2 rkllehtipersiljaa silputtuna
  • 40 gparmesaania raastettuna
  • 250 gtagliatellea

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Hiero huoneenlämpöistä voita jokaisen kananpojan päälle kauttaaltaan
Suolaa kanat sisältä ja päältä
Raasta jokaisen kananpojan päälle appelsiinin kuorta
Lämmitä uuni 120 asteiseksi
Nosta kananpojat uuniin ja paista 35min

Valmista sillä aikaa pasta
Lämmitä pannu ja lisää siihen 1rkl oliiviöljyä
Lisää sitten silputtu sipuli ja kun sipuli pehmenee, niin lisää valkosipulit
Lisää sitten valkoviini ja anna viinin kiehua hetki, että alkoholi haihtuu pois
Lisää sitten Mutti kirsikkatomaatit ja kanaliemi
Lisää sitten suola, pippuri, oregano ja pyree
Anna kastikkeen poreilla kannen alla miedolla lämmöllä 20min

Keitä pasta pussin ohjeen mukaan

Ota kananpojat uunista ja nosta uunin lämpötilä 250 asteeseen
Paista kanoja vielä 5min 250 asteessa

Valuta pasta ja lisää se kastikkeen joukkoon ja sekoita kunnolla
Nosta pasta tarjoiluastialle ja raasta päälle parmesaania ja koristele persiljasilpulla

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä