Unelmien Talo&Koti

Kinuskikissan kevätkakku on taattu menestys! Täydellisen makutrion viimeistelee suloinen ruusupursotus

5 h 50 min
KA
4
0

Kinuskikissan kevätkakku kruunaa sesongin juhlan. Kakussa maistuu valkosuklaan, vadelman ja lakritsin vastustamaton yhdistelmä. Lopuksi herkku hunnutetaan kimaltavalla ruusupursotuksella.
Tulosta
Teksti Sini Visa
Kuvat Sini Visa

Ainekset (15 palaa)

Musta kakkupohja

  • 1 ½ dlHaganolin salmiakkimixeriä
  • 1 rklperunajauhoja
  • 50 gvoita
  • 1 ½ dlvehnäjauhoja
  • 1 ½ tlleivinjauhetta
  • 5munaa
  • 2 ¼ dlsokeria

Kostutus

  • 2 ¾ dl maitoa

Täyte

  • 4 dlvispikermaa
  • 300 gvalkosuklaata
  • 250 gmascarponejuustoa
  • 250 gsuomalaisia vadelmia

Ruusupursotus

  • 2 ½ dlvispikermaa
  • 2 tlsokeria
  • 1 rklvaniljakreemijauhetta (halutessasi)
  • kimallesuihketta ja/tai -jauhetta

Reunoille

  • 1 ½ dl vispikermaa
  • 1 tlsokeria
  • vihreää elintarvikeväriä
  • 50 gtummaa suklaata

Tee näin

5 h 50 min
{
AKTIIVINEN2 h 20 min
PASSIIVINEN3 h 30 min
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Kevätkakku leivotaan näin:

  1. Sekoita salmiakkimixeri ja perunajauhot kattilassa. Kuumenna, kunnes pulpahtaa. Nosta kattila liedeltä ja lisää voi. Sekoita, kunnes voi on sulanut ja seos tasaista. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi vaahtoon puolet jauhoista. Lisää vuorotellen salmiakkikiisseliä ja jauhoseosta vatkaimen hitaimmalla teholla sekoittaen.
  2. Kaada taikina pellille (31 × 39 cm) leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 12 minuuttia. Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota paperi pohjasta. Anna jäähtyä.
  3. Leikkaa irtopohjavuoan reunuksen avulla neljä ympyrää (Ø 16 cm). Ympyrät voivat muodostua useammasta palasta.
  4. Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa (200 W). Sekoita vatkaimella mascarpone ja suklaasula. Lisää kermavaahtoon.
  5. Vuoraa irtopohjavuoan (Ø 16 cm) pohja leivinpaperilla. Kierrä reunaan reunakalvo (leveys 12 cm) tai leivinpaperia, jotta saat vuokaan korkeutta. Laita yksi pohjaympyrä vuokaan, kostuta ja levitä päälle ⅓ täytteestä. Lisää vadelmat, pakastetut jäisinä.
  6. Jatka, kunnes kakussa on neljä pohja- ja kolme täytekerrosta. Kostuta myös päällinen. Nosta jääkaappiin pariksi tunniksi. Irrota vuoan reunus ja kalvo, mutta jätä koristelun ajaksi pohjaosan päälle.
  7. Vatkaa pursotuksen kerma ja sokeri vaahdoksi, siivilöi samalla joukkoon vaniljakreemijauhe. Laita vaahto pursotuspussiin, jossa on ruusutylla (15 mm). Aloita ruusun pursotus keskeltä. Pidä tyllaa kohtisuorassa kakun pintaan nähden, ohuempi kärki ylöspäin. Pursota terälehtiä toistensa ympärille päällinen täyteen. Pyörivä alusta helpottaa.
  8. Siirrä kakku lautaselle. Vaahdota kerma ja sokeri, sekoita väri joukkoon vaahdotuksen aikana. Levitä reunoille. Leikkaa kalvosta suikale, joka yltää kakun ympäri. Teippaa se kiinni pöytään.
  9. Sulata suklaa ja laita pakastuspussiin. Leikkaa kulmaan reikä. Pursota kalvolle kiehkuroita. Ota kiinni kalvon päistä. Pidä pingotettuna ja paina kakkuun kiinni.
  10. Nosta kevätkakku jääkaappiin tunniksi. Irrota kalvo.
  11. Viimeistele valmiin kevätkakun pinta vaaleanpunaisella kimallesuihkeella tai -jauheella tai molemmilla.
MITÄ PIDIT?
4