Kotivinkki

Kevätkakku

0
0

Kevätkakku

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

POHJA:

  • 150 grukiisia digestivekeksejä
  • 1 dljuoksevaa kasvirasvamargariinia

TÄYTE:

  • 4 dlvispautuvaa vaniljakastiketta
  • 400 gkevyttä tuorejuustoa
  • 1 dltyrnimehua
  • ½ dlruokosokeria
  • 1sitruunan mehu
  • 2 rklagar-agar-jauhetta

PÄÄLLE:

  • 1granaattiomena
  • ½ dltyrnimarjoja

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Paloittele keksit, pane ne muovipussiin, sulje pussi ja kaulitse murusiksi kaulimen avulla.

2. Sekoita margariini keksiseokseen.

3. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle pohjan kokoinen pala leivinpaperista. Painele keksiseos leivinpaperille.

4. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja sekoita tuorejuusto vaahtoon. Lisää seokseen tyrnimehu ja sokeri.

5. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota siihen agar-agar-jauhe. Lisää seos täytteeseen kapeana nauhana koko ajan sekoittaen.

6. Kaada täyte pohjan päälle. Peitä kakku hyvin ja pane se hyytymään jääkaappiin ainakin neljäksi tunniksi tai seuraavaan päivään.

7. Halkaise granaattiomena ja purista siemenet lautaselle. Koristele kakku tyrnimarjoilla ja granaattiomenan siemenillä.

Vinkki!

Tutustu agar-agariin! Agar-agar on liivatelehtien korvaaja ja valmistetaan merilevästä, eli se sopii myös vegaaneille. Agar-agaria myydään jauheena apteekeissa, luontaistuotekaupoissa sekä etnisiä ruokatarvikkeita myyvissä kaupoissa. Myös joissakin hyvin varustetuissa marketeissa on tarjolla agar-agaria. Pääsääntö agar-agarin käytössä on 10-15 g / 1 l hyydytettävää massaa. 2 rkl on yhtä kuin 10 g agar-agaria.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä