Maku

Kevät-frittata

20 min
0
0

Kevät-frittata

Frittata, paksu italialainen munakas syntyy nopeasti viikonlopun aamiaiselle. Kokoa pannulle kevään makuja - vihreää parsaa ja perunoita. Kaada täytteiden päälle vatkatut kananmunat ja paista muhkeaksi munakkaaksi. Lusikoi lämpimän frittatan pinnalle pestokastiketta!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 8 kplkananmunia
  • 200 gparsaa
  • 2 kplperunoita (kypsiä)
  • 2 rklparmesaania raastettuna

Pestokastike

  • 4 rkloliiviöljyä
  • 2 rklbasilikaa
  • 2 rkllehtipersiljaa
  • 1 rklruohosipulia
  • 1 rklsitruunanmehua
  • suolaa ja mustapippuria

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN5 min

Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Kuumenna uuninkestävällä paistinpannulla (n. 24 cm) reilu loraus oliiviöljyä.

Huuhtele ja kuivaa parsa. Leikkaa pois parsojen tyvet. Leikkaa parsan varret noin viiden sentin paloiksi. Paista parsaa pannulla pari minuuttia keskilämmöllä. Lisää pannulle kuutioidut kypsät perunat ja kääntele hetki.

Kaada vatkatut munat täytteiden päälle pannuun. Käännä lieden lämpö miedolle. Paista frittataa liedellä kunnes se alkaa hyytyä reunoilta, vajaa kymmenen minuuttia. Ripottele päälle parmesaaniraastetta.

Nosta pannu uuniin 225 asteeseen ja paista muutama minuutti kunnes frittata on kypsä.

Valmista pestokastike. Sekoita kulhossa oliiviöljy, hienonnettu basilika, lehtipersilja ja ruohosipuli. Soseuta sauvasekoittimella tai survo morttelissa. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

Lusikoi pestokastiketta lämpimän frittatan pinnalle. Ripottele päälle hienonnettua ruohosipulia.

Vinkki!

Käytä frittataan edelliseltä aterialta ylijääneet keitetyt perunat! Oikaise ja lusikoi päälle valmista pestoa.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä