Maku

Keväinen possurulla

1 h 30 min
0
0

Keväinen possurulla

GL
MA
MU
0
0
Possurullan keväinen versio täytetään pekonilla ja kaikella vihreällä. Pistaasit ja salvia antavat rullalle ihanan maun.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1 kgporsaan ulkofileetä

Täyte

  • 70 gpinaattia (1 pussillinen)
  • 3 dlkuorimattomia pistaaseja (suolattuja)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria (myllystä)
  • 170 gpekonia (1 paketti)
  • salviaa (1 ruukku)
  • 2 rkloliiviöljyä

Paistamiseen

  • 2–3 rkloliiviöljyä

Lisäksi

  • paistinarua

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistamista.

Paista pinaatteja pannulla, kunnes enin vesi on haihtunut. Kuori pistaasit ja rouhi ne kevyesti.

Leikkaa filee levyksi. Viillä ensin fileen toisesta reunasta noin kolmanneksen fileen korkeudelta melkein loppuun asti, mutta älä leikkaa läpi. Käännä filee ja tee toinen viilto vastakkaisesta suunnasta. Levitä filee auki ja nuiji kevyesti. Tee levyn pintaan vielä muutama matala viilto, jotta filee maustuu paremmin ja rullaaminen helpottuu.

Ripottele pinnalle suolaa ja pippuria.

Täytä filee pekoniviipaleilla, pistaaseilla ja pinaatilla.

Ripottele päälle salvian lehtiä. Valuta pinnalle öljyä.

Kääri filee napakaksi rullaksi. Käännä saumakohta alaspäin ja sido rulla paistinarulla tai kiinnitä cocktailtikuilla.

Kuumenna öljy pannulla. Ruskista possurulla kuumalla pannulla kauniin väriseksi. Nosta rulla uunivuokaan. Työnnä lämpömittari rullan päästä lihaan niin, että sen kärki osuu lihakohtaan mahdollisimman keskelle rullaa.

Kypsennä 175-asteisessa uunissa, kunnes lihalämpömittari osoittaa 77 astetta. Paistoaika on noin tunti, mutta se riippuu rullan paksuudesta.

Anna rullan vetäytyä hetki, poista narut tai tikut ja leikkaa rulla viipaleiksi.

Vinkki!

Tarjoa possurullan kanssa paahdettuja bataattilohkoja.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä