Keväinen perunasalaatti
30 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
15 minKeväisessä perunasalaatissa maistuvat tartarkastikkeen maut - majoneesi, kaprikset, persilja ja suolakurkku. Porkkanasiivut tuovat salaattiin väriä ja rapeutta. Tee mutkaton perunasalaatti illanistujaisiin tai vaikkapa vappubrunssille!
4
Kuvat
Julkaistu 20.4.2015

Keväinen perunasalaatti
Reseptin ainekset (6 annosta)
- 1 kgperunoita (kiinteitä)
- 2 kplporkkanaa
- 4 kplkevätsipulin varsia
- 2 dlpersiljaa
- 60 gminisuolakurkkuja
- 1 dlmajoneesia
- 1 dlcreme fraichea
- 2 rklvalkoviinietikkaa
- 2 rklkapriksia
- suolaa ja pippuria
Kuori ja keitä perunat 15 minuuttia kunnes ne ovat juuri kypsiä. Valuta ja anna jäähtyä. Leikkaa perunat isoiksi paloiksi. Kuori porkkanat ja viipaloi ne vinottain ohuiksi viipaleiksi.
Yhdistä isossa kulhossa perunat, porkkanat ja silputut kevätsipulit ja persilja. Lisää joukkoon minisuolakurkut – halkaiset niistä suurimmat puoliksi.
Sekoita eri kulhossa kastikeainekset – majoneesi, creme fraiche, valkoviinietikka ja kaprikset. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.
Sekoita kastike salaattiin. Anna maustua jääkaapissa hetki.
Voit korvata minisuolakurkut kuutioiduilla maustekurkuilla. Kastike syntyy myös pelkästään majoneesista!