Keväinen perunasalaatti

30 min
5
0

Keväinen perunasalaatti

Keväisessä perunasalaatissa maistuvat tartarkastikkeen maut - majoneesi, kaprikset, persilja ja suolakurkku. Porkkanasiivut tuovat salaattiin väriä ja rapeutta. Tee mutkaton perunasalaatti illanistujaisiin tai vaikkapa vappubrunssille!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1 kgperunoita (kiinteitä)
  • 2 kplporkkanaa
  • 4 kplkevätsipulin varsia
  • 2 dlpersiljaa
  • 60 gminisuolakurkkuja
  • 1 dlmajoneesia
  • 1 dlcreme fraichea
  • 2 rklvalkoviinietikkaa
  • 2 rklkapriksia
  • suolaa ja pippuria

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

Kuori ja keitä perunat 15 minuuttia kunnes ne ovat juuri kypsiä. Valuta ja anna jäähtyä. Leikkaa perunat isoiksi paloiksi. Kuori porkkanat ja viipaloi ne vinottain ohuiksi viipaleiksi.

Yhdistä isossa kulhossa perunat, porkkanat ja silputut kevätsipulit ja persilja. Lisää joukkoon minisuolakurkut – halkaiset niistä suurimmat puoliksi.

Sekoita eri kulhossa kastikeainekset – majoneesi, creme fraiche, valkoviinietikka ja kaprikset. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.

Sekoita kastike salaattiin. Anna maustua jääkaapissa hetki.

Vinkki!

Voit korvata minisuolakurkut kuutioiduilla maustekurkuilla. Kastike syntyy myös pelkästään majoneesista!
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä