Maku

Keväinen parsasalaatti-pizza

5
0

Keväinen parsasalaatti-pizza

Ohueksi höylätty vihreä tankoparsa sopii raikkaan salaatin ainekseksi. Sekoita parsan joukkoon sitruunamehua ja oliiviöljyä, ja ripottele mukaan vesikrassia, minttua ja kevätsipulia. Kasaa salaatti juustoisen pizzapohjan päälle!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Pizzapohja

  • 12 gtuorehiivaa
  • 1 dlvettä (kädenlämpöistä)
  • 1/2 dlsuolaa
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 rkloliiviiöljyä
  • 150 gjuustoraastetta (esim. Provolone)

Parsasalaatti

  • 400 gparsaa
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 rkloliiviöljyä
  • vesikrassia
  • mintunlehtiä
  • kevätsipulia silputtuna
  • suolaa ja mustapippuria

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, jauhot ja öljy. Sekoita tasaiseksi. Alusta pizzataikinaa muutama minuutti.

Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa puoli tuntia. Taputtele taikina ohueksi pyöreäksi pizzapohjaksi. Anna kohota 15 minuuttia.

Ripottele pizzapohjan päälle juustoraastetta. Paista 225 asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Pese parsat hyvin. Leikkaa niistä puiset tyvet pois. Paahda niitä 225 asteisessa uunissa noin 2-3 minuuttia ja anna jäähtyä. Parsojen tulee jäädä napakoiksi eikä pehmetä liikaa. Leikkaa ne pitkiksi ohuiksi siivuiksi kuorimaveitsellä. Sekoita parsan joukkoon sitruunamehu ja oliiviöljy. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita salaattiin vesikrassia, minttua ja kevätsipulia.

Kasaa parsasalaatti pizzan päälle ja tarjoile heti.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä