0(0)
Älä heitä varsia roskiin! Kesäsipulipiirakassa maistuvat suolainen feta ja makea sipuli
Kasvis
55 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 35 min
Kesäsipulipiirakkaan uppoaa koko sipulinippu, senttiäkään hukkaamatta. Hienonna sipulinvarret fetajuuston ja basilikan kera täytteeseen ja sivele pinnalle asetetut sipuliosat hunajalla – yhdistelmä on vastustamaton!
26.6.2023
 |
Maku
Reseptin ainekset
6 annosta
Pohja
100 gvoita
2 dlvehnäjauhoja
½ dl kaurahiutaleita
1 tlleivinjauhetta
2 rklkylmää vettä
Täyte
1 nippukesäsipuleita (noin 250 g)
1 prkkermaviiliä (200 g)
1 pktfetajuustoa (200 g)
2munaa
½ rkubasilikaa hienonnettuna
¼ tlsuolaa
½ tlmustapippuria
1 rkljuoksevaa hunajaa
Lisäksi
½ rkubasilikaa

Kesäsipulipiirakka – ohje:

  1. Ota voi huoneenlämpöön puoli tuntia aiemmin. Sekoita kuivat aineet. Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan (ø noin 25 cm). Siirrä jääkaappiin odottamaan.
  2. Hienonna sipulien vihreät varret. Puolita sipuliosat. Paista sipulinpuolikkaita pannulla voissa hetki. Siirrä sivuun.
  3. Yhdistä kulhossa kermaviili, murennettu feta, munat ja basilika. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää hienonnetut sipulinvarret (ota hieman sivuun koristeluun) ja sekoita. Kaada seos pohjan päälle vuokaan. Asettele päälle halkaistut sipulit ja sivele niiden pintaan hunajaa.
  4. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä ja saanut kauniin värin. Anna piirakan vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Viimeistele basilikalla ja sipulinvarsilla.

Vinkki!

Saat piirakasta gluteenittoman valitsemalla gluteenittomat kaurahiutaleet ja jauhot.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.