Maku

Kesärullat ankalla

40 min
0
0

Kesärullat ankalla

Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (18 kpl)

  • 2 kplankanrintaa
  • viismaustetta (chinese five spice)
  • 250 griisivermicelli
  • tuoretta korianteria
  • tuoretta minttua
  • sriracha kastiketta
  • 3 kplpokkana
  • 2 kplavocado
  • limen mehua
  • 18 kplriisipaperia
  • 1 kplkurkku
  • romaine salaattia

Mirini dippikastike

  • ½ kplpunainen chili hienonnettuna
  • tuoretta inkivääriä 2cm pala
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • ½ dlmiriniä
  • ½ dlsoijaa
  • 1 rklsokeria
  • 1 dlvettä

Sriracha dippi

  • 1 kplbanaanisalottisipuli hienonnettuna
  • 1 rklkuumaa vettä
  • 1 rklsokeria
  • 1 dlriisiviinietikkaa
  • 1 tlpaahdettua seasamöljyä
  • 2 tlSriracha -kastiketta
  • 1 rklsoijaa
  • 1 kpllimen mehu

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

Ota ankan rinnat hyvissä ajoin huoneen lämpöön. Viillä ankan rinnan rasvaan ristikko. Laita ankan rinnat rasvapuoli alaspäin kylmälle pannulle. Nosta hellalle ja paista kunnes suurinosa rasvasta on sulanut ja pinta on kullanruskea. Käännä ankanrinnat ja mausta viismausteella. Paista vielä nelisen minuuttia. Anna lihan levätä noin 15 minuuttia. Viipaloi ohuiksi viipaleiksi.

Keitä riisivermicelli pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin ja huuhtele kylmällä vedellä. Kuori porkkanat ja leikkaa tikuiksi. Leikkaa kurkku tikuiksi. Halkaise avocado, poista kivi ja kuori. Viipaloi, ripottele päälle limen mehua tummumisen ehkäisemiseksi. Huuhtele salaatti ja yrtit, asettele muiden kasvisten kanssa tarjoilulautaselle.

Liota riisipaperia kädenlämpöisessä vedessä kunnes se on pehmennyt. Nosta riisipaperi lautaselle ja täytä haluamillasi täytteillä. Lisää muutama tippa sriracha -kastiketta halutessasi hiukan potkua rulliin. Kääräise rullalle. Dippaa ja herkuttele.

Valmista mirini dippikastike. Kuori inkivääri ja kuutioi pieniksi kuutioiksi. Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua muutaman minuutin, kunnes sokeri on sulanut joukkoon. Anna jäähtyä. Jaa dippikastike jokaiselle syöjälle omaan dippikulhoon.

Valmista srirachadippi. Sekoita sokeri kuumaan veteen ja sekoita kunnes sokeri on liennut. Lisää loput sriracha dipin ainekseket ja sekoita hyvin. Anna maustua ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä