Kesäpuolensalaatti

1 h 30 min
0
0

Kesäpuolensalaatti

GL
0
0
Teksti Sanna Kekäläinen
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1500 glohifileetä
  • 1 kplsitruunaa
  • 1 rklosterikastiketta
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 kpljäävuorisalaattia
  • 100 grucolaa
  • 5 kplkevätsipulia
  • 1/2 kplkurkkua
  • 250 gkirsikkatomaattia
  • 4 kplkeitettyä munaa
  • 1/2 dlkapriksia
  • 50 gtuoretta tilliä

Kastike

  • 2 dlkermaviiliä
  • 1 dlmajoneesia
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/2 tlsitruunamehua
  • 1 rkltuoretta tilliä
  • 1 rkltuoretta rakuunaa
  • 1 rkltuoretta basilikaa

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Aloita salaatinkastikkeesta: sekoita kaikki aineet keskenään ja anna maustua jääkaapissa ainakin tunnin.

Kuutioi lohifilee sopiviksi paloiksi. Pane astiaan maustumaan sitruunan, osterikastikkeen ja mustapippurin kanssa. Anna maustua puolisen tuntia ja paista palat sitten pannulla kypsiksi.

Paloittele salaatit, sipulit, kurkku, tomaatit sekä munat ja huljauta ne isoon salaattikippoon. Lisää paistetut kalat ja sekoita joukkoon kastike. Koristele kesäpuolensalaatti kapriksilla, tillillä ja silputuilla kevätsipulin varsilla.

Tarjoa kesäpuolensalaatti hyvän valkkarin ja tuoreen leivän kera.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä