Maku

Kesän raikkain kakku

4 h 30 min
4.5
0

Kesän raikkain kakku

Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Nina Kellokoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

Pohja

  • 200 gdigestivekeksejä
  • 50 gmantelijauhetta
  • 2 tlvanilliinisokeria
  • 100 gvoita (sulatettuna)

Täyte

  • 6 kplliivatelehteä
  • 250 gmaitorahkaa
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 2 tlvanilliinisokeria
  • 3 dlpunaherukoita
  • 1 dlananastäysmehua
  • 2 dlvispikermaa (rasvaa 25 %) (vaahdotettuna)

Koristeluun

  • 1 dlpunaherukoita
  • 1 dlvispikermaa (rasvaa 25 %) (vaahdotettuna)

Tee näin

4 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN4 h

Jauha keksit ja sekoita joukkoon mantelijauhe, vanilliinisokeri ja voisula. Painele seos leivinpaperin päälle irtopohjavuokaan.

Pane liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi.

Sekoita rahkan joukkoon, sokeri, vanilliinisokeri, viinimarjat ja puolet mehusta. Kaada liivatteista vesi pois. Liuota liivatteet loppuun, kuumennettuun mehuun. Kaada seos ohuena nauhana rahka-viinimarjaseokseen ja sekoita. Nostele kerma täytteen joukkoon ja kaada täyte vuokaan. Tasoita pinta ja peitä tuorekelmulla. Anna hyytyä kylmässä vähintään neljä tuntia tai seuraavaan päivään.

Irrota kakku varovasti vuoasta ja siirrä lastaa apuna käyttäen tarjoiluvadille. Koristele kesän raikkaimman kakun pinta kermapursotuksella, viinimarjatertuilla ja lehdillä.

•Kakun täytteeseen sopivat myös kohmeiset pakasteviinimarjat.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä