Maku

Kesäkurpitsaviipaleet

30 min
GL
KA
LA
MA
MU
4
0


 

Tulosta
Teksti Sonja Blåberg
Kuvat Martti Leppä

Ainekset (1 annosta)

  • 1 kplsipulia
  • 1000 gkesäkurpitsaa
  • 1 kplpunaista paprikaa

Liemi

  • 3 dlvettä
  • 2 dlväkiviinaetikkaa
  • 3 dlsokeria
  • 1 rklsuolaa
  • 1 rklsinapinsiemeniä
  • 1 rklpiparjuurta (raastettuna)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Kuori ja leikkaa sipuli renkaiksi. Viipaloi kesäkurpitsa. Halkaise paprika, poista siemenet ja suikaloi. Lado kasvikset kerroksittain puhtaisiin purkkeihin.

Kiehauta kattilassa liemen ainekset ja kaada kuuma seos kasvisten päälle. Sulje purkit.

•Säilytä kesäkurpitsaviipaleita pimeässä ja viileässä. Viipalet ovat valmiita syötäväksi noin viikon kuluttua valmistuksesta.

•Kesäkurpitsa-, sipuli- ja paprikaviipaleet maistuvat leivän päällä tai lisäkkeenä.

•Voit valmistaa samalla ohjeella kurkkuviipaleita avomaankurkuista.

MITÄ PIDIT?
4