Kesäkurpitsaviipaleet

30 min
4
0

Kesäkurpitsaviipaleet

GL
KA
LA
MA
MU
0
4
Teksti Sonja Blåberg
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 1 kplsipulia
  • 1000 gkesäkurpitsaa
  • 1 kplpunaista paprikaa

Liemi

  • 3 dlvettä
  • 2 dlväkiviinaetikkaa
  • 3 dlsokeria
  • 1 rklsuolaa
  • 1 rklsinapinsiemeniä
  • 1 rklpiparjuurta (raastettuna)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Kuori ja leikkaa sipuli renkaiksi. Viipaloi kesäkurpitsa. Halkaise paprika, poista siemenet ja suikaloi. Lado kasvikset kerroksittain puhtaisiin purkkeihin.

Kiehauta kattilassa liemen ainekset ja kaada kuuma seos kasvisten päälle. Sulje purkit.

•Säilytä kesäkurpitsaviipaleita pimeässä ja viileässä. Viipalet ovat valmiita syötäväksi noin viikon kuluttua valmistuksesta.

•Kesäkurpitsa-, sipuli- ja paprikaviipaleet maistuvat leivän päällä tai lisäkkeenä.

•Voit valmistaa samalla ohjeella kurkkuviipaleita avomaankurkuista.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä