Kotivinkki

Kesäkurpitsaveneet – maukas uuniruoka pekonilla, omenalla ja kikherneillä

55 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
35 min
Kesäkurpitsaveneet kätkevät sisäänsä pekonista, omenista ja kikherneistä tehdyn täytteen, joka mehevöitetään purkillisella ranskankermaa. Cheddarjuustoraasteella kuorrutetut kesäkurpitsapuolikkaat saavat pikantin lisän vaikka itse tehtystä tomaattipikkelssistä.
MU
GL
KA
4
0


Ainekset (4 annosta)

  • 4pienehköä kesäkurpitsaa
  • 1 rklöljyä

Täyte

  • 170 gpekonia
  • 1sipuli
  • 2hapahkoa omenaa
  • 2 tlcurrya
  • 1 prkkikherneitä (380 g)
  • 1 prkranskankermaa (150 g)
  • ½ tlsuolaa
  • ½ rkulehtipersiljaa
  • 2 dlcheddarjuustoraastetta
Tulosta

Kesäkurpitsaveneet valmistuvat näin:

  1. Halkaise kesäkurpitsat pitkittäin ja koverra sisus lusikalla kulhoon. Voitele kurpitsat öljyllä ja esikypsennä 200 asteessa 10 minuuttia.
  2. Silppua pekoni. Hienonna sipuli ja kuutioi omenat. Paista pekonia ja sipulia pannulla noin 5 minuuttia. Lisää omenakuutiot, kesäkurpitsan koverrettu sisus ja curry ja jatka paistamista 5 minuuttia.
  3. Siirrä pannu syrjään liedeltä. Valuta kikherneet liemestään ja lisää pannulle ranskankerman kanssa. Mausta suolalla ja hienonnetulla lehtipersiljalla. Lusikoi täyte kesäkurpitsanpuolikkaisiin ja ripottele juustoraaste täytteen päälle. Kypsennä 200 asteessa 20–25 minuuttia.
  4. Tarjoa kesäkurpitsaveneiden kanssa tulista tomaattipikkelssiä.
MITÄ PIDIT?
4
Kommentoi »