Kotivinkki

Kesäkurpitsasalaatti – raikas lisuke, jonka maku viimeistellään sitrusvinegretillä

25 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
10 min
Kesäkurpitsasalaatti on rapsakka lisuke, joka sopii niin liha- kuin kasvisruoankin kaveriksi. Raiksa sitrusvinegretti ja paahdetut pinjansiemenet viimeistelevät makuelämyksen.
GL
KA
LA
MA
MU
SO
0
0
Julkaistu: 28.8.2018


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 2–3kesäkurpitsaa (400 g)
  • 1 tlsuolaa
  • ½ dloliiviöljyä

Sitrusvinegretti

  • ½ dloliiviöljyä
  • ½ dlsitruunamehua
  • ½ tlsuolaa
  • 2 tlsokeria
  • ½ tlmustapippuria
  • 3 rklhienonnettua minttua

Lisäksi

  • 1 dlpinjansiemeniä
  • 100 gvuonankaalia
  • 1 npuretiisejä
Tulosta

Kesäkurpitsasalaatti valmistuu näin:

  1. Leikkaa kesäkurpitsat ohuiksi viipaleiksi ja ripottele suolaa pintaan. Anna suolan nostaa nestettä viipaleista muutama minuutti ja pyyhi neste. Paista viipaleita pannulla öljyssä tai grillaa kevyesti hetki. Laita viipaleet kulhoon.
  2. Valmista sitrusvinegretti sekoittamalla keskenään öljy, sitruunamehu ja mausteet. Kaada kastike kesäkurpitsaviipaleiden päälle ja anna maustua hetki.
  3. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Huuhdo vuonankaali ja viipaloi retiisit ohuiksi viipaleiksi. Kokoa salaatiksi.
Kommentoi »