Maku

Kesäkurpitsapasta

30 min
0
2

Kesäkurpitsapasta

Teksti 52 Weeks of Deliciousness
Kuvat 52 Weeks of Deliciousness
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 2 kplkesäkurpitsaa
  • 3 dlkirsikkatomaatteja (n. 1 paketillinen)
  • 2-3 dltuore basilika (n. 1 puska)
  • 2 kplvalkosipulinkynsiä
  • 0,5 dlauringonkukansiemeniä (myös kurpitsansiemenet tai pinjansiemenet käyvät)
  • n. 2 dloliiviöljyä
  • 1 dlparmesanjuustoa (raastettuna)
  • 3-4 rklsitruunamehua (puolikas sitruuna)
  • mustapippuria
  • suolaa

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Aloita pilkkomalla kirsikkatomaatit puoliksi ja siirtämällä ne uunipellille. Ripottele päälle oliiviöljyä ja suolaa. Paahda uunissa n. 150 asteessa 1-1,5 tuntia kärsivällisyydestäsi riippuen. Voit myös aluksi paahtaa tomaatteja reilummassa lämpötilassa ja laskea lämpötilaa n. 30 minuutin kuluttua, varo etteivät tomaatit pala. Tällä tavalla sain juuri sopivanlaisia tomaatteja n. 45 minuutissa.

Valmista pesto.

Lisää muovikulhoon tai blenderiin basilikanlehdet, valkosipulinkynnet, parmesanjuusto, siemenet ja oliiviöljy. Surraa tasaiseksi joko sauvasekoittimella tai blenderissä. Maista ja mausta tarpeen mukaan. Itse tykkään puristaa sekaan vielä sitruunamehua tuomaan raikkautta.

Käherrä kesäkurpitsa.

Itse halusin että pasta on lämmintä, joten paistoin käherrettyjä kesäkurpitsoja pannulla oliiviöljyssä muutaman minuutin.

Nosta valmiit tomaatit uunista. Sekoita pesto ja kesäkurpitsat. Nosta annos lautaselle, lisää tomaatit ja raastettu parmesanjuusto. Mausta sitruunamehulla ja mustapippurilla. 

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä