Kotivinkki

Kesäkurpitsapasta ja suppilovahverokastike – raikkaampi vaihtoehto perinteiselle pastalle!

40 min
KA
0
3

Kesäkurpitsapasta on kirjaimellisesti sitä, mitä nimikin antaa ymmärtää: kesäkurpitsasta tehtyä pastaa. "Pasta" tehdään leikkaamalla kesäkurpitsasta nauhoja spiraalileikkurilla. Myös juustohöylä sopii tarkoitukseen mainiosti!
Tulosta
Teksti Mika Rampa
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (4 annosta)

Kesäkurpitsapasta

  • 2–4kesäkurpitsaa
  • 2–3 tlrypsiöljyä (n. 1 paketillinen)

Suppilovahverokastike

  • 1 lsuppilovahveroita
  • 1sipuli
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 rklvehnäjauhoa
  • 2 dlvettä
  • 1 tlkasvisfondia
  • 2–3kotimaista omenaa
  • mustapippuria
  • suolaa
  • persiljaa

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN10 min

Kesäkurpitsapasta ja suppilovahverokastike valmistuvat näin:

  1. Puhdista suppilovahverot ja hienonna niitä hieman. Nosta sienet paistinpannulle ja kuullota hetki, kunnes kaikki niistä irronnut neste on haihtunut. Hienonna sipuli. Lisää rypsiöljy ja sipuli pannulle. Kuullota, kunnes sipuli on pehmentynyt.
  2. Lisää vehnäjauhot ja paista hetki, jotta vehnäjauhot kypsyvät hieman. Lisää vesi ja kasvisfondi. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä muutama minuutti ja lisää joukkoon kuutioidut omenat. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Hienonna persiljaa ja ripottele sitä kastikkeeseen.
  3. Leikkaa kesäkurpitsoista spiraalileikkurilla pastanauhaa. Kuumenna nauhat nopeasti paistinpannulla rypsiöljyssä ja kaada kastike päälle. Tarjoa heti.
MITÄ PIDIT?
0